Muhlis Yavuz; "Ne makam, ne mevki... Sadece Demirköy'e hizmet için adayım"

Demirköy Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Muhlis Yavuz 'Demirköy ilçemizi hak ettiği görünümüne kavuşturacağız' dedi.

Aydeniz Dereli – İsmail Bozbaşak

29 Mart 2009 günü gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi adaylığı kesinleşen isimlerden MHP Demirköy Belediye Başkan adayı Muhlis Yavuz, bu seçimlerde Demirköy halkının Demirköy’ün geleceğini belirlerken bu ilçeye en güzel hizmeti verecek olanı seçeceğine inancının sonsuz olduğunu söyledi. “Bu seçimlere benim aday olma noktasında çevremin telkinleri beni bu adaylık sürecine götürmüştür. Öncelikle bana gösterilen bu ilgi ve güvenden ötürü partimin tüm yetkili mercilerine ve partidaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Allah’ın izni ile bana olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım” dedi. Öte yandan MHP Demirköy Belediye Başkan adayı Yavuz yapmış olduğumuz söyleşide seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu;

"Makam aracı ve makam için değil hizmet için varım
Ben bu yola Demirköy’e hizmet için çıktım benim makamla veya makam aracı ile ilgili bir sevdam yok. Benim sevdam hizmet etmektir. Demirköy’ümüzün mutlaka bir takım sorunları var bizim için bu sorunlar hiçbir zaman aşılamayacak sorunlar değildir.

Su problemini çözeceğiz
Bu sorunların başında su sorunu gelmektedir. Ne acıdır ki dört bir yanı su olan bir belde de su sıkıntısı yaşanmaktadır. Derelerin, su kaynaklarının bol olduğu bir yerde böyle bir sıkıntının olması çok üzücüdür. Bu soruna yönelik ciddi projelerimiz var. Bu projelerin arasında su arıtma tesisinin kurulması yer almaktadır.

Kanalizasyon derelere akmayacak
Avrupa Birliği’nin belirlemiş olduğu standartlara yönelik kanalizasyon alt yapısı ve arıtma tesisi şartı aranmaktadır. Bu nedenle bizlerde bunun projesini hazırlamış olup, dereye akmakta olan kanalizasyon atıklarını arıtma tesisi ile geri dönüşüm sağlayacağız. Allah nasip ederde kazanırsam bu sorunu çözmek benim ilk icraatım olacaktır.

Demirköy’ün tanıtımına çok önem veriyoruz
Demirköy’ümüzün kendine has birçok güzellikleri var. Bu güzelliklerini iyi anlatmak gerekir. Tanıtım bu işte şart. Bizim projelerimizin arasında öne çıkan maddelerin başında Demirköy’ümüzün bu güzelliklerini anlatıp kış ve yaz turizmine yönelik faaliyetleri tanıtmak var. Deniz’i, ormanı, doğal güzellikleri ile birlikte Dupnisa Mağarası, İstanbul’un fethinde önemli rol oynamış Dökümhanemiz ile kendimizi çevremize iyi tanıtmamız gerekir.

Çevre düzenlemesi
Diğer bir husus ise Demirköy’ümüzün planlaması ve güzel bir görünüme kavuşmasıdır. Çevre düzenlemesi ve derli toplu bir görünüme kavuşması için kollarımızı sıvayacağız. Şehrimizin girişleri, çıkışları, kaldırımlarını gözden geçirerek güzel bir şehir planlaması yapacağız. Benim müteahhit olmam sebebi ile bu konulara uzak değilim. Bu nedenle bu sorunun üstesinden de en kısa süre içinde geliriz.

 

Göç ve İş istihdam konusu bizim için çok önemli
Göç önemli bir sorun teşkil ediyor. İş istihdam oluşturmak Belediye Başkanı’nın işi değildir.
Fakat bu göçün önlenmesi adına bizlerinde devreye girerek, tanıdığımız hatırı sayılan iş adamları ile görüşerek Demirköy’de iş istihdamı oluşturacak kuruluşların buralara gelmesini sağlayacağım.

20 kişilik bir seçim komisyonu oluşturduk
20 kişilik seçim komisyonu oluşturduk bu komisyondaki arkadaşlarımızı mahalle mahalle görevlendirerek seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağız. Bir Belediye Başkan adayının bir alt yapı çalışması yapması gerekiyor. Ben bu alt yapı çalışmalarını tamamlamış durumdayım.

Adaylıkları kesinleşen tüm adayları yemeğe davet edeceğim
Bütün adaylar netleştikten sonra tüm adayları yemeye davet edeceğim. Seçim atmosferinde oluşacak dedikoduların önüne geçmek adına, demokratik bir ortamda geçmesi için hep birlikte bu duyarlılığı göstermemiz gerektiğini kendilerine aktaracağım. Sağda solda dolaşacak dedikoduların önüne geçmek üzere bunu yapmamız gerektiğine inanıyorum.

Oluşturacağımız belediye meclisi her kesime hitap edecek bir meclis olacak
Belediye meclisini oluştururken çok titiz davranıyoruz. Herkesi kucaklayacak bir ekip kurarak herkese hitap edeceğiz.

Çilek Festivalini gerçekleştireceğiz
Demirköy civarda çileği ile meşhurdur. Bu doğal güzellikler içinde yetişen nefis çileklerimizin her yere tanıtımı için bir Çilek festivali gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili bir çalışmamız var.

Spor kompleksleri yapacağım
Spor kompleksleri kurarak gençlerimizin boş vakitlerini geçirecekleri bir ortam oluşturmak için basketbol sahası ve bir halı sahası oluşturacağız. Bayanlarımızın spor yapabilmeleri içinde bayanlara özel spor tesisleri kurmayı planlıyoruz.

Düğün salonuna ihtiyacımız var
Demirköy’ümüzün bir düğün salonunun ihtiyacı vardır. Bununla ilgili bir çalışmamız var ve Demirköy’e iyi bir düğün salonu yapacağız.

Aile Parklarını çoğaltacağız
Aile Parklarına ihtiyacımız var. Yaz geceleri ailece gidilip bir yerde oturulacak yerimiz çok az. Bununla ilgili çevre düzenlemesi yapılarak güzel bir aile parkı yapacağız. Bunun yanı sıra mahalle aralarına çocuk parkları planlamalarımız içinde yer almaktadır.

Her iki ayda bir halk toplantıları yapacağız
Tüm başarılı belediyelerin uyguladığı uygulamalardan olan Halk Toplantıları’nı bizlerde her iki ayda bir gerçekleştireceğiz. Halkımızın beklentilerini, önerilerini ve yapılan icraatları paylaşmak için böyle bir çalışma başlatacağım.

İcraatlarımızı halkımıza sergileyeceğiz
Demirköy ilçemizin uygun bir noktası belirlenerek bir alana büyük bir pano yaptırılacak. Bu panoda halkımıza vaat ettiğimiz icraatların bitmiş hali sergilenecek.

Belediye Başkanı’nın bir partisi olmaz
Belediye seçimlerinin akabinde seçimleri Allahın izni ile kazandıktan sonra parti rozetimi masaya koyarak tüm Demirköy’lülerin Belediye Başkanı olacağım. Hiçbir şekilde parti ayrımı gözetmeksizin halkımıza eşit bir şekilde hizmet için çalışacağım."