Mustafa Dalcalı İ.Ö.O. öğrencileri gönüllerince eğlendi

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlamasının ardından Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulu, İlköğretim Haftası dolayısı ile bir kutlama programı gerçekleştirdi.


HABER MERKEZİ

23 Eylül 2010 Perşembe günü saat 13.30’da Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulu’nun bahçesinde yapılan kutlama programına Mustafa Dalcalı İlköğretim Okul Müdürü İhsan Güney, okul öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Yapılan programın sunuculuğunu okulun Türkçe Öğretmeni Emine Yılmaz gerçekleştirdi.
"Güçlenen her yürekte bir alevdir öğretmen, Bir ışıktır bilgiye yıldız serpilen. Yükselen ufuklara uzandıkça elleri, Aydınlatır Onurlu karanlık geceleri." dizeleri ile öğrencilere seslenen Öğretmen Yılmaz; “İşte henüz hayat yoluna okul merdivenlerinde başlayan geleceğe seslenen, fikri aydınlık bu minik  öğrencilerimizin coşkun heyecanı, sevgi dolu yüreği ile hepinize 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı açılışına ve İlköğretim Haftası kutlama programına hoş geldiniz diyorum.” şeklindeki konuşması ile programın açılışını coşku içerisinde gerçekleştirdi.
Yapılan programda ilk olarak başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehitler ve ebediyete intikal eden öğretmenler için okulun Beden Eğitimi Öğretmeni İlker Arslantaş'ın komutuyla 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Daha sonra okul öğrencilerinden Ezgi Kapusuz ve Ezgi Alsancak eşliğinde öğrenci andını seslendirildi.
Kutlama programında Mustafa Dalcalı İlköğretim Okul Müdürü İhsan Güney bir konuşma gerçekleştirdi. Müdür Güney konuşmasında şunları kaydetti;
“20-24 Eylül 2010 tarihleri İlköğretim Haftası olarak bütün ülkemizde kutlanmaktadır. Bu bağlamda bizim öğrencilerimiz, yani sizin çocuklarınız, küçükte olsa bir etkinlik hazırladılar. Bu çocuklarımızın hiç biri bir sanatçı değil. Mutlaka hataları eksikleri yanlışları olacaktır. Siz sayın velilerimizden ve öğrencilerin arkadaşlarından her ne pahasına olursa olsun onları alkışlamak ve moral desteği vermenizi istiyoruz. Siz sayın velilere iyi eğlenceler, öğrencilerede tekrar başarılar diliyorum.”
Mustafa Dalcalı İlköğretim Okul Müdürü İhsan Güney’in konuşmasının ardından 8/B Sınıfı öğrencilerinden Derya Berkmen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak şunları söyledi;
“Bildiğiniz gibi ilköğretim sekiz yıldır ve zorunludur. Okullarımızın açıldığı ilk haftayı, İlköğretim Haftası olarak kutluyoruz. Şu anda hepimiz, yeni bir öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz. Kavuştuğumuz okulumuz, öğretmenimiz ve arkadaşlarımız, hepimizi sevince boğdu. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla bir an önce tanışmayı arzuluyoruz. Okul bizim ikinci evimizdir. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz. Öğrendiğimiz bilgiler yanında, oynadığımız oyunlar ve söylediğimiz şarkılarla hoşça vakit geçiriyor, ortak sevinçler paylaşıyoruz. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma - yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileği ile İlköğretim Haftanızı kutluyorum.”
Programın devamında okulun 1. sınıf öğrencileri "İlköğretim Haftası" adlı şiiri beraberce seslendirdiler. Daha sonra 2/A sınıfı öğrencisi Kardelen Kocabaşoglu, "Açıldı Okulumuz" adlı şiirini seslendirerek programa katılanlardan büyük alkış aldı. 4/A sınıfı öğrencilerinden Öykü Düz, Emirhan Aydın, Ezgi Gönül, Egemen Çoban ve Niğda Özçelik "Atatürk Gülümsedi" adlı şiirin dizelerini sırayla seslendirerek arkadaşları tarafından büyük bir alkış aldılar.
Okunan şiirlerin sonrasında okul öğrencilerinden Zehra Çiğdem, Binnur Demirkan, Kardelen Demirci ve İlknur Bakır roman havası eşliğinde hazırladıkları Roman Gösterisi'ni sergilediler. Öğrencilerin bu gösterisi ile katılımcılar eğlenceli dakikalar yaşadılar.
İlköğretim Haftası münasebeti ile gerçekleşen kutlama programında 3/B sınıfı öğrencilerinin hazırlamış oldukları Flüt Korosu veliler tarafından beğeni ile izlendi. Daha sonra okulun 3/A sınıf korosunun seslendirdikleri şarkıları dinleyen veliler ve diğer öğrenciler unutulmaz anlar yaşadılar. Programın devamında okulun 5. sınıf öğrencileri “Efe Tara ve Bertuğ Çiçekbilek gitar eşliğinde seslendirdikleri muhteşem şarkılar ile arkadaşlarına eğlenceli ve bir o kadarda unutulmaz dakikalar yaşattılar. İlköğretim Haftası münasebeti ile gerçekleşen kutlama programı okul öğrencilerinin hazırladıkları halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi. (cs)