Mustafa Dalcalı I.Ö.O. öğrencileri, "Oyuncağım artık senin" kampanyası ile sevindi

Mustafa Dalcalı I.Ö.O. öğrencileri, 'Oyuncağım artık senin' kampanyası ile sevindi

Özel Kırklareli Çocuk Akademisi’nin “Oyuncağım artık senin” kampanyası kapsamında, Akademi temsilcileri dün Mustafa Dalcalı Ilköğretim Okulu ana sınıfı öğrencilerine oyuncak hediye ettiler. Saat 13.30’da gerçekleşen bu anlamlı etkinlik için Mustafa Dalcalı Ilköğretim Okulu’na giden Ana Sınıfı Öğretmeni Ülkü Akalın, Stajyer Öğretmenler; Elçin Kığılcım, Kadriye Okşuoğlu ve Simge Baş, domuz gribi tehditi dolayısıyla öğrencilerini yanlarında getirmediler.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Özel Kırklareli Çocuk Akademisi temsilcileri uygulama hakkında şunları söylediler; 

“Paylaşmak dünyanın en güzel ve en insani duygusu. Ancak küçük yaşlarda çocukların benlikleri daha önde olduğu için ve henüz yeni sosyalleşmeye başladıklarından paylaşmaktan hoşlanmazlar. Fakat 3-4 yaşlarından itibaren paylaşmayı öğrenmeleri gerekir. Okulöncesi çocuklar daha küçük olanlara göre biraz daha esnek ve paylaşımcı olsalar da yine de zaman zaman sorunlar yaşanabilir. Genelde sahiplenme duygusu ağır bastığından, sevdikleri objeleri başkalarıyla paylaşmayı pek sevmezler. Bu nedenle paylaşmayı iyice benimsetmek için yıllarınızı harcayabilirsiniz. Ama inanın buna değer...

Öncelikle hemen şunu belirtelim, çocuklar "Benim" demekten ve sahip olmaktan hoşlanırlar; "Benim oyuncağım" gibi... Ona bıkmadan usanmadan paylaşmanın yollarını öğretmeniz gerekebilir. Bunu yaparken de ona güven vererek bir şeyi paylaşmanın tamamen vermek demek olmadığını anlatın. Aileye ve kendine ait olan şeylerin olduğunu ve bazılarının paylaşılması gerektiğini söyleyin.

Kırklareli Çocuk Akademisi olarak bizler de “Oyuncağım Artık Senin” kampanyası başlattık. Öğrencilerimizin evde kullandığı (hediye edilebilir durumdaki) veya hiç kullanılmamış oyuncaklarını arkadaşlarıyla paylaşmalarını hedefledik.

Kurban Bayramında Mustafa Dalcalı Ilköğretim Okulu anasınıfındaki arkadaşlarını mutlu etmek için oyuncakları bugün bizzat hediye etmeyi planladık.”

Kırklareli Çocuk Akademisi temsilcileri, daha sonra Okul Müdürü Bünyamin Çetin’e çiçek takdim ettiler, ardından ise çocuklara oyuncaklarını verdiler. Mustafa Dalcalı Ilköğretim Okulu Stajyer Ana sınıfı öğretmenleri Serap Şahin ve Duygu Boncuk denetimindeki oyuncaklarına kavuşan 14 öğrencinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Akademi temsilcileri daha sonra iyi dilek temennileri ile okuldan ayrıldılar.