Mustafa Kurnaz "Tarımsal Danışmanlık Bürosunu hizmete açtı"

Mustafa Kurnaz 'Tarımsal Danışmanlık Bürosunu hizmete açtı'

Kırklareli Tarım Il Müdürlüğünde uzun yıllar hizmet verdikten sonra kendi isteğiyle emekli olup Kırklareli il merkezinde bir ilke imza atarak Coştur Işhanı’nın zemin katında Tarımsal Danışmanlık bürosunu hizmete açan Mustafa Kurnaz, çiftçilerimize hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.Mustafa Kurnaz gazetemize yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi.

“Türkiye tarımının olmazsa olmazlarından Toprak Tahlili ilimizde yok denilecek kadar azdı. Kaliteli ve verimli bir tarım için toprak tahlili ve toprak numunesinin bilinçli birşekilde alınmasını bizzat kendim yaparak çiftçilerimizi bu yönde bilinçli tarıma yönlendireceğim. Ayrıca ilimizde Kırsal Kalkınma Projesi kapsamındaki desteklemelerden de çiftçilerimiz çok az yararlanmaktadır. Bunun sebebi de üreticilerimiz dosya teslim zamanını geçiriyorlar, ya da dosyayı eksik veya yanlış dolduruyorlar. Desteklemeden mahrum kalıyorlar. Bu alanda çiftçilerimizin destekleme dosyalarını eksiksiz ve zamanında doldurması teslimi konusunda hizmetlerimiz devam edecektir.”

Ziraat Mühendisi Mustafa Kurnaz açıklamasının son bölümünde ise “Unutmayalım ki toprak tahlili yaptırmadan atılan gübre doktora gitmeden kullanılan ilaca benzer” diyerek çiftçilerimizi toprak tahlili yaptırmaya davet etti.