Mütevelli heyetine girecek hayırseverler belirlendi

Mütevelli heyetine girecek hayırseverler belirlendi

Kırklareli Il Genel Meclisi 2009 yılının ilk birleşimini dün gerçekleştirdi. Kırklareli Il Özel Idaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen birleşime başlamadan önce Başkan Sadık Aykanat meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak, 2009 yılının hayırlı bir olmasını diledi. Yoklama ile başlayan birleşim, geçen toplantıya ait tutanak özetinin okunması ile devam etti.

2009’un ilk toplantısındaki 3. gündem maddesinde Il Özel Idaresi kadrosunda yer alan personele ait ücretler görüşüldü. Il Özel Idaresi’nin hizmetlerinde Avukat, Mimar, Payzaj Mimarı, Mühendis ve Tekniker kadrolarında çalıştırılan sözleşmeli personele ödenecek net ücretlerin belirlenmesi teklifi görüşülerek, 2008 yılındaki mevcut personelle 2009 yılında da devam edilmesi kararı alındı. Yapılan oylama ile Avukat 1.400,00 TL, Mimar ve Mühendisler 1.550,00 TL, Tekniker 1.150,00 TL ve Peyzaj Mimarı kadrosunda çalıştırılacak personele de 1. 550,00 TL ücret ödenmesine karar verildi.   

Personele geçen yıla göre bu yıl yapılan zamlar ile birlikte 20 TL daha fazla ücret ödeneceği belirtildi.

Daha sonra gündem konusunun 4. maddesinin görüşmesine geçildi. Üye sayısı 3’ten az 5’ten çok olmamak üzere Denetim Komisyonu’nun oluşturulması, yapılan gizli oylama ile gerçekleştirildi. Fakat kapalı zarflarda hile olduğu gerekçesi ile ilk yapılan oylama iptal edildi. Ikinci yapılan oylamada 2008 yılında da Denetim Komisyonu’nda bulunan Yurdaer Ulus, Suat Toktar, Hüseyin Dökmeoğlu 21’er, Hasan Dağ ve Mustafa Altıntaşı 22’şer oy alarak ile yeniden 2009 yılı Denetim Komisyonu üyeliğine seçildiler.

Dördüncü maddenin görüşülmesinin ardından söz alan Ibrahim Tezan; “Öncelikle tüm üyelerimizin yeni yılı kutlu olsun, bu yıl da çok güzel bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğimize inanıyorum” dedi. Daha sonra Ilimiz Merkez Ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde 2009 yılında görev yapmak üzere siyasi partiye üye olmayan 2 hayırsever vatandaşın seçilmesi teklifinin görüşülmesi, maddesinin okunmasının ardından söz alan Ibrahim Tezan; “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev alacak hayırsever vatandaşları biz belirleyeceğiz. Bu yüzden de geçmiş yıllarda olduğu gibi bu ibareden siyasi parti yasağının kaldırılmasını öneriyoruz” dedi. Yapılan önerme, oy birliği ile kabul edilerek ibareden siyasi parti çıkartıldı.

 

Daha sonra 5. madde gereğince Merkez Ilçe Mütevelli Heyeti üyeliği seçimine başlandı. Yapılan seçim sonrasında, CHP’nin önerdiği Ali Eriş ve Sebahattin Gönültaş 11, AKP grubunun önerdiği; Müjdat Savaş ve Sadık Kılıç 12 oy alarak Merkez Ilçe üyeliğine seçildiler. Altıncı maddede yer alan Lüleburgaz Ilçesi Mütevelli Heyeti üyeliğine; CHP’den Vecdi Özdirek, Erdinç Berkay 11, AKP’den Mustafa Turhan ve Hamit Gezer 12’şer oy alarak oy fazlalığı ile seçildi. 7. maddede Kofçaz Ilçesi Mütevelli Heyeti üyeliğine üç hayırsever vatandaş seçimi için, CHP’nin önerdiği Kamber Eren, Özen Kılıç, Ismail Şahin 11, AKP’nin önerdiği Adnan Öz, Ali Sezer ve Hikmet Eser de 12’şer oy alarak Kofçaz’da da AKP’nin önerdiği hayırsever vatandaşlar Mütevelli Heyeti üyeliğine seçildiler.

 

Gündem Vize ilçesinin Mütevelli Heyeti üyeliği seçimi ile devam etti. Yine CHP grubu yaptığı hayırsever vatandaş önerisinde Meclis Başkanı Sadık Aykanat ve Fatih Erkök 11, AKP grubu da tıpkı CHP grubunun olduğu gibi Meclis Başkanı Sadık Aykanat ve Ümit Kabaklı 12’şer oy alarak üyeliğe seçildiler. Gündemin 9. maddesi gereğince ilimiz Demirköy Ilçesi Mütevelli Heyeti üyeliği seçimi yapıldı. Bu maddeye istinaden; CHP grubunun önerdiği Mustafa Tuğlu ve Sait Özek 11, AKP grubunun önerdiği Mehdi Akbayrak ve Fatma Yörük 12’şer oy alarak Demirköy Mütevelli Heyeti üyeliğine seçildiler.

Gündemin 10. maddesinde ise bu kez Pınarhisar ilçesi Mütevelli Heyeti üyeliği seçimi yapıldı. Oylama yapılmadan önce Mustafa Altıntaşı söz alarak, kendisinin de Pınarhisar’dan Mütevelli Heyeti üyeliğine aday olduğunu belirterek meclis üyelerinden oy beklediğini dile getirdi. Böylelikle CHP grubunun önermiş olduğu, Mustafa Altıntaşı ve AKP grubunun adayı Fikret Savur ile Mustafa Altıntaşı’nın üyeliği oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 11. maddesinde ilimiz Pehlivanköy ilçesi  Mütevelli Heyeti üyeliğinde görev alacak 3 hayırsever vatandaşdan AKP grubunun önerdiği Gülay Erkal, Istek Kenar ve Aydın Akdoğan Mütevelli Heyeti üyeliğine oy birliği ile seçildi. CHP grubu ise Pehlivanköy ilçesinin Mütevelli Heyeti üyeliğinde çekimser kaldıklarını dile getirerek, üye önerisinde bulunmadı. Son olarak görüşülen 12. maddede Babaeski ilçesinden CHP grubundan Ismet Aday ve Selim Tuna 11, AKP grubunun önerdiği Ali Arı ve Rafet Arınç 12’şer oy alarak Babaeski ilçesi  Mütevelli Heyeti üyeliğine oy biliği ile seçildiler.

Kırklareli il Genel Meclisi 2009 yılı ilk birleşimi görüşülen 12. madde ile sona erdi. Meclis bu gün saat 10:30’da Il Özel Idaresi Toplantı Salonu’nda 2009 yılı Ocak ayı ikinci birleşimini gerçekleştirecek.