"Ne olursa olsun burada iki tarafta kazandı"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Teşkilatı 13 Ekim 2010 Çarşamba günü Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KTSO) ziyaret etti.


HABER MERKEZİ

KTSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek ziyaretlerin sıklaştırılmasından dolayı Kırklareli için yararlı olacağını ifade etti.
Başkan Çetintaş; “Bizimde meclis olarak ayda bir kez yaptığımız toplantılarda yaptığımız işlerle, verdiğimiz kararlarla, 2009 yılında yaptığımız faaliyet raporlarını sizde biliyorsunuz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti İl Başkanı Yurdaer Ulus yeni seçildiğimiz zamanlar hemen hemen aynı zamana denk geldiğini belirterek şunları kaydetti;
“Karşılıklı ziyaretlerimizin faydalı olacağını düşündüğümüzü belirtmiştik. Bu süreç içerisinde bir sürü problemlerimiz, yenilememeğiz gereken çalışmalarımız, planladığımız çalışmaların uygulanması safhaları vardı. Nihayetinde referandumla ilgili bir süreç yaşadık. Onu da tamamladıktan sonra öncelikle referandumla ilgili teşekkür ziyaretleri ile ilgili program yaptık. Bu teşekkür ziyaretlerimizde de ilimize yüzde 26’lık ‘Evet’ yüzde 74’lükte ‘Hayır’ oyununda çıktığı ve iki tarafın kazandığını partiler üzerinde bir mesele olduğunu ifade etmek adına teşekkür etmek için geldik. Ne olursa olsun burada iki tarafta kazandı. Dolayısıyla sonuçta demokrasi kazandı. Bir çalışma yapıldı ve iki tarafta kendilerine göre doğru olanı işaret ettiler. Bu doğrularda kazasız belasız bir şekilde ülkemizde geçti. Biz bu sürecide il teşkilatı olarak birlikte dedik ki bu süreci Ahilik Haftasına da denk getirelim. Bu manayla hem Ticaret Odamızın, hem Ticaret Borsamızın, hem de Esnaf Kefalet Kooperatiflerimizin ve birliklerimizin de bu çanak içinde ziyaretlerini yapalım dedik. Bu vesileyle de Ahiliğin önemi hatırlanması, kültürel hediye olduğu, sosyal yapıyı düzenlemede bir hediye olduğu, geçmişten, atalarımızdan ekonomik meselelerin değerlendirilmesi konusunda günümüze aktarıldığı, bizimde geleceğe aktarmamız hususunda özelikle üslubu yakalama, özellikle çalışmayı yakalama, özellikle ufuk temin etme noktasında bir vesile olacağını düşünüyoruz. Bir çok kurum ve kuruluşların faaliyetlerinde beraberiz. Kurum ziyaretleri sizlerde bir sivil toplum kuruluşunuz, bizde bir sivil toplum kuruluşuyuz bir birimizi daha yakından yanıma, aktarma, samimiyetleri geliştirme gelecekle ilgili planların yapılmasında faydalanma hususiyetinde iyi olduğunu düşünüyoruz. Siyaset sadece seçimle ilgili sürecin faal olduğu bir süreç olmaması gerekir diye düşünüyoruz. Siyasetçi madem tüm kesimi hitap ediyor. Bunu da yerine getirmenin bir üslubu var. Bizde bunlara dikkat ettik ticaret ve siyaset anlayışımız bu şekilde insanlarla, gruplarla, birliklerle, derneklerle temas kurmalıyız. Bu irtibatımızı da genişletmeliyiz diye düşünüyorum. Esnaf olarak Kırklareli için neler yapabilirizi düşünmek lazım” dedi.
Başkan Ulus Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ilgili esnafın endişe duyduğu ifade ederek TOKİ’nin yüzde 70’inin dolu olduğunu, geri kalan kısmının da tadilatta olduğunu belirtti. (ue)