''Neden Çanakkale Savaşı'' Konferansı verildi

Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler, ''Çanakkale'de bize savaş kazandıran askerlerimizin ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum inancıdır'' dedi.

 


Bakiler, Edirne Alperen Ocakları tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Trakya Birlik Toplantı Salonu’nda düzenlenen, ''Neden Çanakkale Savaşı'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşlarında Türk askerinin gücünü ve cesaretini bütün dünyaya gösterdiğini belirtti.
Çanakkale Savaşlarında düşmanların sayıca çok daha fazla olmasına rağmen yenilgiye uğradıklarını ifade eden Bakiler, şunları söyledi:
''Bizim güçlerimiz İngiliz ve Fransız güçleri karşısında çok zayıf, onların 200 topu varsa bizim 120 civarında topumuz var. Onların silahlarının vuruş gücü ve menzili bizimkilerinden 2 kat fazla. Bu nedenle düşman Çanakkale'den elini kolunu sallaya sallaya geçeceğini düşündü ama geçemediler. Çünkü orada Ezineli Yahya çavuş vardı. Kahramanca çarpıştı. Şehit oldu. Seyit onbaşı vardı. İnsanüstü bir mucizeyle büyük bir kahramanlık gösterdi. Düşman gemisi boğazın sularından geçmek üzereyken 265 kilogram ağırlığındaki topu sırtlayıp topun namlusuna sürdü ve İngiliz gemisini göbeğinden vurdu. İşte bu başarıdan sonra İngilizler anladı ki denizden Çanakkale Boğazını geçmek mümkün değil. Sonra karadan girmek istediler. Seyit onbaşı gibi nice kahramanlar göğüs göğüse çarpıştı. Çanakkalede bize savaş kazandıran askerlerimizin ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum inancıdır.''
Konferansa Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, Edirne Alperen Ocakları Başkanı Alpaslan Cankaloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.aa