Nedim Nalbantoğlu Paris'teki Türk Kahvesi'nde kemanını konuşturuyor

Nedim Nalbantoğlu Paris'teki Türk Kahvesi'nde kemanını konuşturuyor

Fransa’da temmuz ayında başlayan Türk Kültür Mevsimi, geleneksel Türk kahvesini Paris’in en çok turist çeken mekanı Louvre Müzesi’nin bahçesine taşıdı. Fransızlarla birlikte çok sayıda turistin akın ettiği mekanda, ilimizden yetişen ünlü keman virtüözümüz Nedim Nalbantoğlu’da konser veriyor.

Mimar Han Tümertekin’in imzasını taşıyan Türk Kahvesi, eski Istanbul kahvehanelerinden esinlenilerek tasarlandı. Louvre Müzesi ve Concorde Meydanı arasında yer alan ve gün boyunca binlerce turistin ziyaret ettiği Tuileries Bahçesi’ne kurulan Türk Kahvesi, 8 Ağustos'a kadar açık olacak.

Günde 500’ün üzerinde ziyaretçi, Türk kahvesinin tadına bakmak için mekana uğrarken, akşam saatlerinde düzenlenen konserler çok sayıda kişiyi bir araya getiriyor.

Her akşam farklı müzik tarzlarında konserlerin düzenlendiği Türk kahvesi'nin programında; çılgın kemancı olarakta anılan Kırklareli’li dünyaca ünlü keman virtüözü Nedim Nalbantoğlu, Kutsi Ergüner, Selim Sesler, Önder Foçan, Birol Topaloğlu gibi isimler yer alıyor.

Programda ayrıca Malietes, Balkart, Aksak Anatolia gibi Türk ve Fransız sanatçılardan oluşan gruplar da sahne alıyor. Türk Kahvesi etkinliklerinde konserlerin dışında dans gösterileri, ebru, kaligrafi ve tezhip sanatıyla ilgili atölye çalışmaları, gölge oyunu, Türk mutfağıyla ilgili konferanslar düzenleniyor.