Nikahlarına çocuklarıyla geldiler

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, Batı Trakya Roman Derneği, Roman Halk Dansları Derneği, Müzisyenler Derneği ile ortaklaşa düzenledikleri toplu nikah töreninde enteresan görüntüler yaşandı. Kaymakamlık tarafından verilen evlenme cüzdanlarının yanı sıra, ayrıca çift başına da 250 Tl lik zarflar dağıtıldı. Roman Halk Danslarının, kapalı spor salonundaki Kalabalık Roman vatandaşları coşturduğu gecenin sürprizi ise, Popstar Birol oldu.

Şenol Goncagül

Lüleburgaz kaymakamlığı, kentteki Roman dernekleri ile işbirliği yaparak, Roman mahallelerindeki resmi nikah yapmamış ailelere, resmi nikah kıymak üzere bir gece düzenledi.

Nikaha çocukları ile geldiler

Toplu nikah etkinliğinde resmi nikahları kıyılarak, evlenme cüzdanlarına sahip olan 32 çiftten bir kısmı da, geceye çocukları ile birlikte katıldılar. Evlilik cüzdanlarını, ilçe kaymakamı Lütfullah Gürsoy’un elinden alan çiftlere ayrıca fon tarafından da içinde 250 Tl bulunan zarflar dağıtıldı.

3 yıllık evliyiz ama nikah yapamadık

19 yaşındaki Samet Tukaç ile 18 yaşındaki Fatmagül Tukaç, 3 yıl evvel evlendiklerini, 2 yaşında, Hüseyin adında bir de çocuklarının olmasına karşılık, bir türlü resmi nikah yapamadıklarını söylediler. Bu durumun, hayatlarının her alanında kendilerine önemli sıkıntılar yarattığını belirten Samet-Fatmagül Tukaç çifti:”Böyle bir organizasyon olmasaydı, belki daha uzun süre resmi nikah yapamayacaktık.” Dediler.

Roman Halk Dansları ekibi salonu coşturdu

Toplu Nikah organizasyonunu izlemek üzere kentteki kapalı spor salonunu hınca hınç dolduran Romanları, farklı giyim tarzları ile yaptıkları danslar coşturdu. Roman Dans Grubunun son gösterisi ile Hadise’nin düm tek tek şarkısı eşliğinde ve giydiği kıyafetleri ile oldu.

Gecenin assolisti de Popstar Birol oldu

Pop Star yarışması ile ünlenen Birol, gecenin sürprizi idi. Seslendirdiği hareketli şarkılarla salonu coşturan Pop Star Birol, salon çıkışında kendisine sorduğumuz:”Hayatında ne değişti?” şeklindeki sorumuza:”Ne değişmedi ki? Cüzi paralarla, düğünlere giderdik. Şimdi, daha hatırı sayılır paralarla, fuarlara, festivallere ve konserlere katılıyoruz. Televizyonun büyüsü ve rüzgarı bu olsa gerek” dedi.

“Romanlar ince ruhlu ve sanata yatkın insanlardır”

Gecenin organizesinde Kaymakamlığa destek veren Roman Derneklerinden, Batı Trakya Roman Derneği başkanı Mustafa Gülce ile başkan yardımcısı Metin Aygur, Romanların sanat konusunda Allah vergisi ve doğuştan yetenekli insanlar olduklarını, bu meziyetlerinin geliştirilmesi ve ortaya çıkarılması durumunda, ülkemizin önemli sanatçıları arasına girebileceklerini belirterek:”Toplu nikah organizasyonunu gerçekleştiren vakfımıza ve sayın ilçe kaymakamımız Lütfullah Gürsoy’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu gençlerin çoğu en az 2 ile 5 sene arasında evliler. Ancak, imkansızlıklardan dolayı resmi nikah yapamıyorlardı. Bu gece burada, son derece yararlı, toplumsal açıdan da önemli bir hizmet üretildi. Bizler de, elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Bizim insanımızın sanata karşı önemli bir yeteneği ve meyli var. Saz çalmada, oyunlarda ve ses sanatçılığı konusunda bu yetenekler doğuştan gelişiyor. Eğer ortaya çıkarılıp, işlenebilirlerse, Hüsnü Şenlendirici gibi, Kibariye gibi ve daha bir çok önemli isim gibi isimler arasına girebiliyorlar. Bizim Lüleburgaz ımızda bile, iyi araştırılıp, yetiştirilmiş olunsa, en az 10 tane ünlü sanatçı çıkarılabilir. Her şey imkan ve biraz da şans ve kısmet meselesi.” Dediler.