NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde yeni bölümler açılacak

Namık Kemal Üniversitesi, (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi bünyesinde, 2009?2010 akademik yılında açılacak yeni bölümlerin öğrenci kabulüne başlayacağı bildirildi.


NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Çiçekoğlu düzenlediği basın toplantısında, Biomedikal Mühendisliği bölümünün öğrenci almaya başlayacağını belirterek, 2010?2011 akademik yılında ise Mekatronik, Endüstri ve Kimya Mühendisliği bölümlerinin açılacağını bildirdi.
Fakülte olarak ciddi yer ve bina sıkıntısı yaşadıklarını belirten Çiçekoğlu, bu yıl ilk kez 'Biomedikal Mühendisliği Bölümü'ne öğrenci alacaklarını ifade ederek, üniversitelerin eğitim ve araştırma hizmeti verdiğini söyledi.
Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin, alt yapı ve laboratuvar sorunları olduğunu belirten Çiçekoğlu, ''Bölümlerimiz ilk etapta ortak laboratuvarlardan yararlanacaklar. Çok ciddi yer ve metre kare sorunumuz var. Önemli olan yer sorunu. Okulun binası, 1993?1994 yıllarında yapılırken 6 bölüm için düşünülmüş.'' dedi.
Fakülte'deki bölümlerin sayısını, 10'a çıkaracaklarını ve büyümeye hazır olduklarını ifade eden Çiçekoğlu, şöyle devam etti:
''Fakültenin büyümesinin önündeki en büyük engel metre kare engeli. Öğretim görevlisi bulunabiliyor, arazi sorunumuz da yok ama bina lazım. Büyümeye hazırız, bir şekilde laboratuvar kurarız bina ve metre kare ihtiyacı diğer ihtiyaçlardan daha önemli ve büyük maliyetli bir ihtiyaç.''
Toplantıda konuşan öğretim görevlisi Elife Zerrin Bağcı da, ''Tekirdağ güzel bir potansiyele sahip. Bölgemizdeki öğrencileri buraya tercih yapmak üzere bekliyoruz. Biomedikal Mühendisliği bölümüne gelecek olan öğrencileri en iyi şekilde yetiştireceğiz, en iyi eğitimi vereceğiz'' diye konuştu.
NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Yıldız, 2008 yılı itibariyle Kimya ve Fizik programlarını açtıklarını belirterek, bu yıl beş yeni lisans programının daha açılacağını ifade etti.
Yıldız, biyoloji, fizik, kimya, matematik ve kimya ikinci öğretim bölümlerine 30'ar öğrenci alınacağını kaydetti. aa