NKÜ'de Tüp Bebek Merkezi kurulacak

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Tüp Bebek Merkezi kurulacağını belirterek, ''Hastanemiz bünyesinde açılacak Tüp Bebek Merkezi, Trakya'da tek olacak'' dedi.



NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, hastanede düzenlediği basın toplantısında, tüp bebek merkezinin 2010 yılında faaliyete gireceğini söyledi.
Bunun için çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Şenköylü, ''Hastanemiz bünyesinde açılacak Tüp Bebek Merkezi, Trakya'da tek olacak. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'de bu merkez yok. Bu merkez ilk bizde olacak ve tüm bölge halkına hizmet verecek'' diye konuştu.
    
-NKÜ, 3. BASAMAK UYGULAMA ARAŞTIRMA HASTANESİ OLACAK
    
Prof. Dr. Şenköylü, hastanede ameliyathane ve laboratuvar olarak kullanılacak katlarda inşaatın devam ettiğini söyledi.
Tıp Fakültesi hastanesinin, bundan sonra 3. basamak uygulama araştırma hastanesi olarak Trakya bölgesine hizmet vereceğini anlatan Şenköylü, şunları kaydetti:
''Önümüzdeki yıldan itibaren, Biyokimya, Patoloji ve Histoloji laboratuvarlarımızı hizmete sokacağız. Radyoloji, Anjiyo ve Kardiyoloji laboratuvarlarını da önümüzdeki yıl açmayı hedefliyoruz.''
Toplantının ardından Şenköylü, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ile hastane binasında yapımı devam eden bölümlerde incelemelerde bulundular. aa