NKÜ ile MERCEDES-BENZ işbirliği

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Mercedes-Benz Türk AŞ arasında Mesleki Eğitim alanında işbirliği protokolü imzalanacak.

    Namık Kemal Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Mercedes - Benz Türk AŞ ile üniversite arasında önümüzdeki günlerde uygulamalı eğitim alanında imzalanacak protokol çerçevesinde değerlendirme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
     Şirketin İnsan Kaynakları Departman Müdürü Mehmet Emin başkanlığında oluşan 3 kişilik heyetin NKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç Dr. Alpay Hekimler'in öncülük ettiği ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aytekin Erdem ile Çorlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Er'den oluşan üniversite heyeti ile bir araya gelerek, Çorlu MYO ile Tekirdağ Teknik Bilimler MYO'da incelemelerde bulunduğu belirtildi.
     Değerlendirme çalışması kapsamında üniversite yetkililerinden bilgi alarak, atölye ve laboratuvarlarda incelemelerde bulunan konuk heyet, öğretim görevlileriyle de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.
     Şirket yetkilileri, Çorlu MYO'nun Türkiye'de kendi alanında önde gelen eğitim kurumları arasında olduğuna dikkat çekerek, teknik alt yapının da gelişmiş bir düzeyde olduğunu gördüklerini ifade ettiler.
     Özellikle ''Makine Programının yeniden yapılandırılması'' konusu üzerinde duran konuk heyet üyeleri, Teknik Bilimler MYO'nun Tekirdağ gibi gelişime son derece açık bir merkezde bulunmasının önemine işaret ettiler.