NKÜ'nün hedefi Avrupa üniversiteleri ile rekabet

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çıtır, ''Ziraat Fakültesinin bölümlerine yerleşen öğrencilerimiz 2013 yılında sadece Türkiye'de değil Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarıyla rekabet edebilecek düzeye gelecek'' dedi.

     Prof. Dr. Çıtır, yaptığı açıklamada, 2006 yılında kurulan Namık Kemal Üniversitesinin açılan yeni bölüm ve programlarla geliştiğini söyledi.
     Ziraat Fakültesinin, NKÜ'nün kuruluşundan önce Trakya Üniversitesine bağlı olduğunu anımsatan Çıtır, köklü bir geçmişe sahip olan fakültenin yeni kurulan NKÜ'nün lokomotifi konumuna geldiğini belirtti.
    
     -YENİ BÖLÜMLER-
    
     Çıtır, ''3 artı 1 Ziraat Mühendisliği'' programının bu yıl ilk kez açıldığını belirterek, tarımsal biyoteknoloji bölümünün de bu sene yapılan sınavlarda tercih bildirim formunda yer aldığını kaydetti.
     Ziraat fakültesine bu yıl 289 öğrencinin kayıt yaptırdığını, bu öğrencilerinden 146'sının İngilizce hazırlık sınıfında eğitim göreceğini ifade eden Çıtır, şöyle konuştu:
     ''Bu yıl yeni dönemde hayata geçirmek üzere, eğitim ve öğretimde başka bir açılım daha yaptık. Öğrencilerimizin yüzde 70'e yakın oranındaki kısmı, İngilizce hazırlık sınıfı okuyacaklar. Bundaki amacımız, İngilizce bilen gıda ve ziraat mühendisleri ile peyzaj mimarları tipini yaratmak. Böylece öğrencilerimiz 2013 yılında sadece Türkiye'de değil Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarıyla rekabet edebilecek düzeye gelecek.''
     Sahil şehri olarak anılan Tekirdağ'ı ''üniversite kenti'' haline getirmenin de ödevleri arasında olduğunu söyleyen Çıtır, sosyal hayata olumlu etkileri yansıyacak eğitim ve öğretim alanında yeni açılımlara devam edeceklerini kaydetti. aa