Obama'nın vereceği kahvaltıya Edirne'den katılım

Başkanı Barack Obama'nın, 5 Şubat'ta vereceği 57. Ulusal Dua Kahvaltısı'na, 2'si Türk, 3 kişi katılacak.


     Kahvaltıya davet edilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Edirne Barosu avukatlarından Hüseyin Sıragezen ve Sveti Georgi Kilisesi Papazı Aleksander Çıkırık, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Angel Angelov'un da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.
     Başkonsolos Angelov, Edirne Ticaret Borsası Toplantı Salonu'ndaki açıklamasında, Edirne'nin dinler arası diyaloğun en güzel yaşandığı bölgelerden birisi olduğunu söyledi. Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dostluğun gün geçtikçe geliştiğini ifade eden Angelov, şunları kaydetti:
     ''Türkiye ve Bulgaristan arasında hızla gelişen ilişkiler oluyor. Dostluk içerisinde, Edirne'de sevindirici projeler oluşuyor. Sveti Georgi Kilisesi'nde kütüphane açıldı, Sveti Konstantine ve Elana kiliseleri onarıldı, çeşitli toplantılar düzenlendi. İyi diyaloğumuz, dostluk, barış, sevgi ve saygı çerçevesinde şekillenmeye başlıyor. Bu güzel diyalog, ABD'nin de dikkatini çekti ve Sveti Georgi Kilisesi Papazı Aleksander Çıkırık, senatörler tarafından kutsal kahvaltıya davet edildi.''
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı ve Edirne Barosu avukatlarından Hüseyin Sıragezen de kahvaltıya katılacakları ve Türkiye'den gidecek tek heyet oldukları için mutlu olduklarını söyledi.
     Heyet, Edirne Valisi Mustafa Büyük'ü 2 şubatta ziyaret ettikten sonra, 3 şubatta ABD'ye hareket edecek.