Öçal performansı ile hemşerilerini büyüledi

Öçal performansı ile hemşerilerini büyüledi

Hürriyet Treni etkinlikleri kapsamında ilimizde bir konser veren ünlü perküsyoncu Burhan Öçal standart parçalarının yanısıra, doğaçlamalarıyla da izleyenleri büyüledi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü ilimize gelen Hürriyet Treni’nin gündüz büyük ilgi gören aktivitelerinden sonra gece de muhteşem bir konser düzenlendi. Dünyaca ünlü perküsyon ustası hemşehrimiz Burhan Öçal, yaklaşık 2 saat süren bir performansla Kırklarelilileri coşturdu. Saat 21:00’da sahneye ekibiyle birlikte çıkan Öçal, havanın soğuk olmasından dolayı sahneye uygun bir kıyafet giyemediklerini belirterek, hemşehrilerinin kendilerini mazur görmesini istedi. Spor giyim tarzı, parmağındaki ilginç yüzüğü ve jöleli saçlarıyla Öçal adeta bir rock yıldızını andırıyordu. Ekibiyle birlikte ilk olarak belirlenmiş parçaları çalmaya başlayan Öçal, her zamanki gibi darbukasını konuşturdu. Cümbüş, kanun, keman, zurna, darbuka ve deften oluşan müzik aletleriyle tüm müzisyenler soğuk havaya rağmen konsere iştirak eden Kırklarelililerin için ısıttı. Daha sonra ise Öçal ve arkadaşları doğaçlama bir performans sergileyerek doyumsuz dakikalara imza attılar.

Son günlerin modasına Burhan Öçal’da uydu

Ilimizde daha önce de Hürriyet Treni kapsamında konser veren Burhan Öçal, son zamanlarda sanatçılar arasında yaygınlaşan ve basına kısıtlama getiren modaya kendisi de uydu ve sadece 2 parçada çekim yapılmasına izin verdi. Sanatçının asistanları ve güvenlik koordinatörleri basın mensuplarını bu konuyla ilgili olarak sahne arkasında uyardılar.

Öçal konserin ilerleyen bölümlerinde Genç Yetenekler Projesi adını verdiği bir aktiviteyle sahneye Istanbul’dan getirmiş olduğu 3 genci çıkardı.

Elektro gitar, bas gitar ve davulda yerlerini alan 3 genç, Burhan Öçal ve ekibinin doğaçlama ritimlerine kendi tarzlarıyla eşlik edince ortaya inanılmaz bir müzik ziyafeti çıktı. Konser devam ederken sahneye Dj Funky-C çıktı. Sentezin doruk noktasına çıkan sanatçılar, sahneden izleyenlerin arasına akıp giden coşkunun içinde kendilerini de özgür bıraktılar. Konserin sonunda Öçal’ın yanında sahneye Kırklareli’nin yakından tanıdığı müzisyen Uğur çıktı. Elektro gitarıyla Öçal ve arkadaşlarına eşlik eden Uğur, izleyenlerden büyük alkış aldı. 2 saatlik süren performansın ardından Öçal, tekrar buluşma temennisiyle sahneden ayrıldı.