ÖDP Babaeski ilçe örgütünden 24 istifa

ÖDP Babaeski ilçe örgütünden 24 istifa

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi’nde (ÖDP) Özgürlük ve Dayanışma Örgütü'nden yapılan basın açıklamasında 24 üyenin istifa ettiği belirtildi.

Özgürlükçü Sol Hareketi (ÖSH) Babaeski Sözcüsü Hüseyin Gün, tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi; "Kuruluşunda; hepimizin geçmişine sahip çıkan ve yaşadıklarımızdan ders çıkartıp bir siyasi projeyi önümüze koymuştuk. Umutla, sevgiyle, heyecanla, dayanışmayla yola koyulmuştuk. Farklı yerlerden gelmiş olsak da, ÖDP'de harmanlanıp geleneğimizi aşarak, deneyimlerimizden faydalanıp geleceğimize yönelik projelerimizi birlikte gerçekleştirecektik.

ÖDP'nin kuruluşundan bu yana en önemli özgünlüğünü oluşturan politik tavır; emekçilerin dışlananların, horlanan ve ezilenlerin, Kürt toplumsal ve siyasal muhalefetinin alevi toplumunun ve düzen muhalifleri ve mağdurlarının taleplerini ve mücadelelerini ortak zeminlerde buluşturma ve bu talepleri sosyal kuruluş programında birleştirme hedefini ısrarla savunmuş olanlar "liberallik'le suçlanmışlardır. Partinin en önemli tartışma ortamı olan konferanslarında şiddet ve saldırganlığa başvurularak bu olanaklar bastırılmış farklı olana tahammül ortadan kaldırılarak çoğulcu karakteri yok edilmiştir. Parti, bugün kadro partisi olarak gelenek üzerinden siyaset yapma siyaset anlayışına yöneltilmiştir. Kısaca ÖDP'nin kuruluşundan beri biriktirdiği politika ile siyaset yapma biçimini reddeden yola girilmiştir. Geldiğimiz aşama itibariyle, son iki yıllık yaşadıklarımız bir araya getirildiğinde, birlikte yürüyüşün olanakları tükenmiştir.

Bu nedenle; yeniden özgürlükçü-eşitlikçi bir sol seçeneğin merkezini taratmak amacıyla, bugüne kadar kuruluşunda, Ilçe Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyelikleri, Yerel ve Genel Seçimlerde adaylık ve aktif Üye sorumluluğu taşımış 24 arkadaşımız ÖDP Babaeski Ilçe Örgütü Üyeliğinden istifa etmişlerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."