Öğrenciler Belediye Başkanı Emin Halebak ile röportaj yaptı

İstiklal İlköğretim Okulu 4-A Sınıfı öğrencileri ve velileri Belediye Başkanı Emin Halebak'ı ziyaret ettiler. Öğrenciler getirdikleri bir buket çiçeği Halebak'a takdim ettiler.

Okulda yerel yönetimler konusunu işleyen 4-A sınıfı öğrencileri, konu ile ilgili bilgi toplamak amacı ile Belediye Encümen Salonunda Başkan Halebak ile bir röportaj gerçekleştirdiler.
Röportajda sıra ile Başkan Halebak’a sorular yönelten öğrenciler, aldıkları cevapları titizlikle dinleyerek not ettiler.
Öğrenciler Başkan Halebak’a sordukları sorularda, göreve nasıl geldiğini, belediyede hangi birimler bulunduğunu, başkanın yetkilerinin neler olduğunu, belediyede kaç kişinin çalıştığını, belediyenin verdiği hizmetlerin neler olduğunu, gelirlerin neler olduğunu, başkanın yapmak istediği projelerin neler olduğunu, çocuklarla ilgili projelerinin olup olmadığını sordular. Çocuklar aldıkları cevaplar sonrası Halebak’a “Belediye Başkan’ı olma isteğiniz nereden geliyor? Mutlu muzsunuz” diye sordular. Başkan da “Ben daha on üç yaşında bir meclis toplantısına katılmıştım. O zamandan yana bir istek vardı içimde. Mutlu musunuz sorunuza gelince, ben mutluyum. Çocuklarımızın mutlu olduğunu ve iyi yetiştirildiklerini görmek beni mutlu ediyor. Bizim birinci önceliğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz üzerine kuruludur” dedi.
Çocukların son sorusu ise “ Belediye Başkanı olarak karşılaştığınız zorluklar nelerdir” oldu.
Halebak “ Bizler sınırlı imkânlarla sınırsız istekleri karşılamak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında çeşitli dirençlerle karşılaşıyoruz. Örneğin Lüleburgaz için çoğu kentte olmayan modern bir Pazaryeri yaptık. Ama bazı insanlar buraya gelmemek için direnç gösterdiler. Eylemler yaptılar, tepki gösterdiler. Bazen iyi işler de yapsanız alışkanlıkları bir anda değiştirmek kolay olmuyor” dedi.
Öğrenciler röportajın sonunda Emin Halebak ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler ve belediye binasından ayrıldılar. (gk)