Öğrenciler izleyenlerden tam not aldı

Öğrenciler izleyenlerden tam not aldı

Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencileri yılsonu etkinlikleri kapsamında bir gece düzenlediler. Kültür Merkezi Salonu’nda saat 20:00’da düzenlenen geceye Il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil, Il Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kalkan, Okul Müdürü Mehmet Kızılay, okul öğretmen ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve hemen ardından Istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program öğrencilerin okul marşını okumasıyla devam etti.

Gecenin anlamını ifade etmek adına bir konuşma gerçekleştiren Okul Müdürü Mehmet Kızılay şunları söyledi. “Öncelikle 5. Sınıf öğrencilerini hazırlamış oldukları bu geceye hepiniz hoş geldiniz. Bir yıl boyunca okul derslerine çok çalışan öğrencilerimiz, bu gece de tüm yılın yorgunluklarını üzerlerinden atacaklar. Bu çalışmaları hazırlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. Bizleri yalnız bırakmayan öğrenci velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Okul müdürünün konuşmasının ardından Özlem Gözkaman eşliğinde ingilizce korosu birbirinden güzel şarkıları seslendirdiler. Izleyenler tarafından büyük bir heyecanla dinlenen koro, veliler tarafından tam not aldı.

5/A Sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları Hint Dansı çok güzel görüntülere sahne oldu. Dansa özel olarak dikilmiş kıyafetleriyle göz dolduran öğrenciler izleyenlere tam bir eğlence ziyafeti yaşattılar. Ardından 5/B sınıfı öğrencileri “Öğretmenim” adlı tiyatrolarını canlandırmak üzere sahnedeki yerlerini aldılar. Sınıf içinde yaşanan günlük gelişmeleri tam anlamıyla ifade eden öğrenciler, konuşmaları sırasında yaptıkları şakayla da salonda bulunanları eğlendirmeyi başardılar.

5. sınıflar olarak çok güzel bir gece düzenleyen öğrencilerin Roman Dansı izlenmeye değerdi. 5/C Sınıfı öğrencilerinin kıvrak danslarıyla sahnelenen roman dansı alkışların en büyüğünü aldı. Roman Dansı’nın hemen ardından 5/A Sınıfı öğrencilerinin “Küpeşte” adlı skeçi yer aldı. Skeçte zamane çocuklarının değişik tarzları anlatıldı. Baba ve oğul arasında gerçekleşen konuşmayı büyük bir zevkle izleyen davetliler gülmekten kendilerini alamadılar.

Birbirinden güzel gösterilerin ardından sıra 5/B Sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları Tango Dansı gösterisine geldi. Harika bir performans sergileyen öğrenciler kıyafetleriyle göz kamaştırdılar. 5/A ve 5/C Sınıflarının hazırladıkları şiir dinletisine sıra geldiğinde herkes duygusal anlar yaşadı. Birbirinden güzel ve bir o kadar da duygusal fon müzikler eşiliğinde ilk olarak erkek öğrenciler tarafından ve ardından da karışık olarak okunan şiirler izlenmeye değerdi. Yahya Kemal Beyatlı’nın “Sessiz Gemi” adlı şiirinin okunduğu anda tüm izleyenler duygu dolu anlar yaşadılar. 5. sınıflar olarak hazırlanan muhteşem gösterilerde izleyenler öğrencileri alkış yağmuruna boğdular.

Gecede ayrıca 5/B Sınıfı öğrencilerinin keman eşiliğinde “Bayrak” adlı şiir okuması güzel görüntülere sahne oldu. Okul öğretmenlerinden Ilkay Korkmaz eşliğinde okul korosu birbirinden güzel şarkıları seslendirirken, 5/C Sınıfı öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle program sona erdi.