Öğrencilerden çekişmeli münazara

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Türkçenin Doğru ve Güzel Konuşulması etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu münazara beklenilenden daha çekişmeli geçti.

Kırklareli Milli İl Eğitim Müdürlüğü Türkçenin Doğru ve Güzel Konuşulması etkinlikleri kapsamında “Uygarlık İnsanı Mutlu Eder mi? Etmez mi?” münazara yarışması düzenledi. Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde 17 Mart Salı günü saat 15.30’da yapılan münazara yarışmasında Kırklareli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi uygarlığın insanı mutlu etmediğini savunurken, Kırklareli Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi uygarlığın insanı mutlu ettiğini savundu. İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Yasin Özdil’in de katıldığı münazara yarışması beklenenden çekişmeli geçti. Yarışmada en zor görev ise “Uygarlık İnsanları Mutlu Etmez” diyen Anadolu Otelcilik ve Turizm Otelcilik Lisesi’nindi. Yarışmaya mükemmel hazırlanan iki tarafta izleyenleri şaşkınlık içerisinde bıraktı. Yarışmanın sonucunda ise Kırklareli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 2 bin 296 puanla ikinci olurken, Kırklareli Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi rakibine 104 puan fark açarak 2 bin 400 puanla birinci oldular.
İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Özdil yarışma sonunda yaptığı konuşmada; “Bunca yıllık meslek hayatımda böyle münazara yarışması izlemedim. Yarışmacılarımız gerçekten çok iyi hazırlanmışlar. Her birisini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Öğrencilerin bu tür etkinliklerde çok daha fazla katılım göstermesi gerektiği düşüncesindeyim. Ben tekrar öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmasının ardından yarışmanın birincileri ve diğer katılımcılar ödüllendirildi. Ödüllerin arasında Mehmed Âkif Ersoy’un Safahat isimli kitabı da yer aldı. (ay)