Öğrencilerin karne ve tatil coşkusu

Öğrencilerin karne ve tatil coşkusu

Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi karne heyecanı Kırklareli’de de yaşandı. Dün sabahın erken saatlerinden itibaren karnelerine kavuşmak için okullarının yollarını tutan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri karnelerini alarak, 3 aylık uzun bir tatile çıktılar.

Sevinç ve hüzünün birarada harmanlandığı bu sıcak Haziran gününde, bazı öğrenciler kendilerini takdir ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirirken, bazıları da zayıf derslerinden kalarak üzüntü yaşadılar. Özellikle ilköğretim okullarının karne dağıtım gününe veliler de katılarak, çocuklarının karne heyecanına ortak oldular. Kırklareli Merkez Ilçe Cumhuriyet Ilköğretim Okulu’nda da dün karne dağıtımı öncesi heyecanlı bekleyiş vardı. Öğrencilerin bir dönem boyunca dersleri üzerine yaptıkları çalışmalar ile sosyo- kültürel davranışları karnelerine iyi veya kötü olarak         yansıdı.

Saat 09:30’da okullarının bahçesinde karne dağıtımı töreni öncesi toplanan Cumhuriyet Ilköğretim Okulu öğrencileri, okunan şiirler ve yapılan konuışmalar ile 2008- 2009 dönemini noktaladılar. Okunan şiirlerin ardından spor dallarında dereceye girn öğrencilere ödüllerini Okul Müdürü Hasan Genç verdi.

Küçükler Basketbol Turnuvası’nda Il Birincilerine, Masa Tenisi Ilköğretim Okulları arasında Küçükler Erkek ve kızlarda il birincilerine, Satranç Il Birincisi’ne ödülleri verildi. Bunun yanı sıra Masa Tenisi’nde ilimizi her yıl başarı ile temsil eden ve bu yıl da namağlup olarak Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu olan Küçükler Kız Takımı’nda Damla Uzel(Kaptan), Aysu Aygün ve Seda Binici’ye ödüllerini ve takdir belgelerini okul müdürü Hasan Genç takdim ederek, öğrencilerini tebrik etti.

Sportif anlamda il ve ülk genelinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile karne dağıtımına geçildi. Öğrencilerin hemen sınıflarına geçerek meşakkatli bir şekilde karnelerini beklemeye başladığı esnada Cumhuriyet Ilköğretim Okulu sınıflarından hep bir ağızdan; ”Akdeniz, Karadeniz, Karneleri isteriz.” sloganları yankılandı. Özellikle birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini aileleri yalnız bırakmazken, karneleri birlikte aldılar.

Karne dağıtılan okullarda yılın büyük bir bölümünü okulda öğrencileri ile geçiren sınıf öğretmenleri ise öğrencilerinden ayrı kalacakları için göz yaşlarına hakim olamadı. Cumhuriyet Ilköğretim Okulu genelinde 4. ve 8. sınıflarda başarılı olan öğrencilerden 234’ü takdir 138’î ise teşekkür belgelerini evlerine götürmenin mutluluğunu yaşadılar. 

Liselerde karne heyecanı doruktaydı

Kırklareli’de Ilköğretimde olduğu kadar ortağretim okullarında da karne dağıtımı öncesi meşakkatli bekleyiş vardı. Kırklareli Merkez Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri de dönem içi derslerindeki başarılarının karşılığını karneleri ile aldılar. Anadolu 10/A Sınıf öğretmeni Hakan Tıraşçı karne dağıtı öncesi öğrencilerine seslenerek, şunları kaydetti;”Bugün 2008-2009 eğitim- öğretim yılının son günü hepimiz sevinç ve heyecan içindeyiz. Bazı arkadaşlarımız sistemli ve planlı çalışarak takdirname ve teşekkürname almış bulunuyorlar bazı arkadaşlarımızın puanları belge almaya yetmedi, bazılarımızın ise zayıf notlan olabilir fakat bu arkadaşlarımızın da üzülmemeleri gerekir. Bu arkadaşlarımızın da Planlı ve sistemli çalışan arkadaşlarını örnek atarak ortalama yükseltme sınavlarında başarılı olacaklarına inanıyorum. Takdirname ve teşekkürname alan arkadaşlarınızı bende sınıf öğretmeni olarak ödüllendirmek istedim, biliyorsunuz ilk dönem kitap hediye ederek okumanın önemine değindim bu dönemde Geleceğimiz olan sizlere ATATÜRK rozeti hediye ediyorum. Atatürk rozetlerinizi gururla yakanızda taşıyacaksınız.

Bizler, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorundayız. Sizlerde Türkiye Cumhuriyetini ve Atatürk ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatacaksınız diyerek hepinizi sevgi ile selamlıyor iyi tatiller diliyorum.”dedi.

Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Anadolu 10/A Sınıfı Takdir ve Teşekkür Alan Öğrencilerin Listesi

1- 39 Meltem Özbek (Takdir), 2- 46 Seren Yıldız (Takdir), 3- 67 Pelin Karabulut (Takdir), 4- 97 Ayçan Turan (Teşekkür),

5- 107 Göksel Altaş (Teşekkür), 6- 108 Şeyma Özmen (Teşekkür), 7- 111 Aynur Başaran (Teşekkür), 8- 131 Hande Kurban (Teşekkür), 9- 140 Şengül Veis (Teşekkür), 10- 150 Ayşegül Akkuş (Teşekkür), 11- 238 Hazal Genç (Teşekkür).

Ayrıca Okul Gelişim Yönetim Ekibi Kardelen Ekibi olarak Okulda devamsızlık yapmayan Merkez 9/A 354 numaralı Eda Doğan, Merkez 9/C 348 numaralı Çisem Murat, Merkez 9/D 370 numaralı Ilkim Aktaş ve Anadolu 9A sınıfından 213 numaralı Amil Çıbık adlı öğrenciler kitapla ödüllendirildi.

Ödülleri Okul Müdürü Hayati Çapa tarafından verileb ekipte; Zatiye Saygın, Hakan Tıraşçı, Selda Soydan Yumurtacı ve A. Binnur Abacı da hazır bulundu.