Öğrencilerin SBS heyecanı

Öğrencilerin SBS heyecanı

SBS sınav sonuçları dün açıklandı. Beklenenin aksine 3 gün önceden açıklanan sınav sonuçlarının yanı sıra Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler ve bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve 1 milyon ilköğretim 8. sınıf öğrencisinin katıldığı Seviye Belirileme Sınavı'nın da (SBS) sonuçları açıklandı.

Sınavların erken açıklanması ile Kırklareli’de de sınav heyecanı yaşayan öğrenciler, sonuçları öğrenmek üzere dershanelerine koştular. Alınan somut sonuçlara göre Il birincisi Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim Okulu öğrencisi Yusuf Inanç oldu. 492. 080 yerleştirme puanı ile Türkiye 470.’si olan Yusuf Inanç, ayrıca Gebze’de bulunan Türk Eğitim Vakfı(TEF) Inanç Türkeş Lisesi’ne Kırklareli’den kazanan ilk öğrenci olma ünvanını kazandı.

Sınav sonuçlarının açıklanması ile Kırklareli’deki özel dershaneler seferberlik ilan ederken, 13- 17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan tercihler için öğrencilerin dershanelerinden yardım almaları öneriliyor.

Geçen yıla göre liselerde taban giriş puanlarının artışına dikkat çekilirken, ailelerin puana bakarak hataya düşmemeleri belirtildi.

Geçen seneye oranla sonuçlarda biraz düşüşe değinilse de, ailelerin ve öğrencilerin tercih öncesi dershanelerdeki rehberlik servisinden yardım almaları önerildi.

Sınav sonuçlarının açıklanması ile puanlarına göre hangi okula girebileceklerini öğrenmek isteyen öğrenciler, dershanelere akın ederek yapılacak olan tercihler öncesi bilgi aldılar.

Her öğrencinin kendi okulundan tercih yapacağı ve en fazla 12 okul tercih etme imkanı oldukları dershane yetkilileri tarafından öğrencilere hatırlatıldı.

Puanı yeterli adaylar 13-17 Temmuz tarihleri arasında tercih yapacak.

Sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için sadece ortaöğretim yerleştirme puanları 196 puan ve üzerinde olan öğrenciler tercihte bulunabilecek.

Tercih ve talep işlemleri öğrencinin mezun olduğu ya da sınav başvurusunu yaptığı okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.Bu arada Türkiye genelinde Sınavın birincileri Istanbul, Ankara ve Malatya'dan çıktı.

Ikinci Isparta, üçüncüler ise Adana, Gaziantep, Istanbul ve Bursa'dan çıktı.

SBS'ye giren öğrencilerden 67’si bütün soruları doğru cevapladı. Sıralama ise ortaöğrenim puanları da eklenerek yapıldı. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrenilebiliyor.