"Öğreten Resim Atölyesi" 15. Sergisi'ni açtı

19. Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali etkinlikleri kapsamında Kırklareli Kültür ve Turizm müdürlüğü Öğreten Resim Atölyesi tarafından 15. Sergi Gar Binası'nda açıldı.

2002 yılından bu yana Kırklareli merkez ilçede açık bulunan Kırklareli Kültür ve Turizm müdürlüğü Öğreten Resim Atölyesi 15. Sergisi’ni dün açtı. 19. Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali etkinlikleri kapsamında Gar Binası’nda oluşturulan Karma Resim Sergisi’nin açılışını saat 14.00’te Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan açtı.
Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı Zekeriya Kurtulmuş, Atölye çalışanlarının katıldığı açılış töreni öncesinde konuşma yapan Başkan Çağlayan şunları kaydetti:
“19. Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali etkinlikleri kapsamında Kırklareli Kültür ve Turizm müdürlüğü Öğreten Resim Atölyesi tarafından Gar Binası’nda Karma Resim Sergisi’nin açılacak olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz.
Şehir olmanın özellikleri sadece yolların, yeşil alanların güzel olması değil, sanatçıların ve sanat eserlerinin olması ve bu şehirde sergilenmesi önemlidir. Yollar güzel olabilir ama bu türden sanatların olmayışı veya böyle sanatçıların o şehirden yetişmeyişi oraya tam anlamı ile şehir havası veremez kanaatindeyim. Bu anlamda en azından sanat anlamında Resime gösterdikleri ilgiden dolayı ve Festivalimize yaptıkları katkıdan dolayı Kırklareli Kültür ve Turizm müdürlüğü Öğreten Resim Atölyesi’nden resimleri ile bu sergiye katılan tüm herkese ve organizasyonda katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum.”
Konuşmanın ardından Karma Resim Sergisi’nin açılış kurdelesi Kırklareli Belediye Başkanı Cavit çağlayan tarafından kesildi. Başkan Çağlayan ve beraberindekiler; Cavide Karakol, Cemile Yüce, Tomris Turan, Nuriye Üstündağ, Zehra Yılmaz, Mukadder Bağıran, Nermin Esgel, Funda Akar, Gülay Şeker, Şükran Balcıoğlu, Fenniye Baykan, Feheda Gültekin, Sonel Tolun’a ait toplam 67 Eseri tek tek gezerek bilgiler aldı. Sergide 13 sanatçıya ait Tuval üzerine yapılmış Yağlı Boya, Sulu Boya ve Karakalem çalışmaları sergileniyor. (s)