"Öğretmen bir ülkenin kalkınmasında ve yarının hazırlanmasında en önemli ödevi üzerine alan kişidir"

"Öğretmen bir ülkenin kalkınmasında ve yarının hazırlanmasında en önemli ödevi üzerine alan kişidir'

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Öğretmenlerin anılması için bir gün, bir hafta veya bir ayın şüphesiz, yeterli olmayacağını belirten Ak Parti Il Başkanı Yurdaer Ulus mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim bir ülkenin geleceği açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü bir toplumda o toplumun bireyleri eğitim sayesinde topluma faydalı hale gelmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve ülkesine hizmet eden fertler olarak yetişmesinde eğitimin büyük rolü vardır

Ayrıca bir ülkenin kalkınabilmesi, diğer ülkeler arasında varlığını sürdürebilmesi yeterli ve gerekli eğitimin sağlanması ile mümkündür. Unutmamalıyız ki, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum, eğitim sisteminde çağı yakalayamamış milletler; ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır. Eğitimde en önemli unsurlardan biri olan öğretmen, eğitimin niteliğini etkileyecek güce sahip özellikler taşımaktadır. Bu yüzdendir ki, öğretmen bir ülkenin kalkınmasında ve yarının hazırlanmasında en önemli ödevi üzerine alan kişidir. Yaşadıkları zorluklara rağmen ülkemizin en uzak köşesindeki insanlara ulaşarak gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, yılmadan çalışan fedakar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, saygılar sunarım.