Öğretmenler bu kez yetenekleriyle sahnedeydiler

Öğretmenler bu kez yetenekleriyle sahnedeydiler

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Marmara Bölgesi’nde görev yapan öğretmenlere yönelik olarak düzenlediği Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarındaki ses yarışmasının, Kırklareli’deki elemeleri 24 Şubat tarihinde gerçekleşti.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordine ettiği finalist belirleme yarışması, saat 13:30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü salonunda gerçekleşti. Kırklareli Merkez, merkez ilçe ve köylerindeki okullarda görev yapan öğretmenlerin katılım gösterdiği yarışmada belirlenen 2 finalist, Istanbul’daki yarışmada ilimizi temsil edecek.

Yarışmacılar kendilerinin belirlediği yöresel ve klasikleşmiş eserlerle yarışmaya katıldılar. 5 kişiden oluşan jüri heyetinde; Kırklareli Ticaret Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Küçükdemirci, Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Cüneyt Kayat, Ahmet Yener Ilköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Selda Ateş, Atatürk Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Süheyla Solak ve Hamdi Helvacıoğlu I.Ö.O. Ilkay Korkmaz vardı.

THM dalında yarışmaya; Erikler I.Ö.O. sınıf öğretmeni Demet Çırak, Ahmet Mithat I.Ö.O. sınıf öğretmeni Filiz Ülüğlü, Tevfik Fikret I.Ö.O. sınıf öğretmeni Ali Balı, Lüleburgaz General Ferhat Akat I.Ö.O. sınıf öğretmeni Ercan Kahraman, Lüleburgaz Evrensekiz I.Ö.O. Türkçe öğretmeni Hatice Alca, Lüleburgaz Ahmetbey  Cumhuriyet I.Ö.O. Fen ve Teknoloji öğretmeni Meltem Çetir ve Babaeski Nadırlı Mehmet Fevzi Öz I.Ö.O. Türkçe öğretmeni Duygu Başkan katıldı.

TSM dalında da; Kırklareli Ahmet Mithat I.Ö.O. sınıf öğretmeni Buket Gövce, Lüleburgaz Cumhuriyet I.Ö.O. sınıf öğretmeni Mehmet Zümrüt ve Lüleburgaz Düvenciler Lisesi Türk Dili ve Ed. öğretmeni Necmettin Ayçiçek katılım gösterdi.

Türk Halk Müziği dalında 7, Türk Sanat Müziği dalında 3 yarışmacının katıldığı organizasyon saat, 15:30’a kadar devam etti.

Yarışma sonunda jürinin verdiği puanlarla yaptığı değerlendirme sonucu, THM dalında Lüleburgaz Ahmetbey Cumhuriyet I.Ö.O. Fen ve Tekonoloji öğretmeni Meltem Çetir, TSM dalında da Lüleburgaz Düvenciler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Necmettin Ayçiçek 1. oldular.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil yarışma sonunda yaptığı konuşmada, öğretmenleri burada görmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek, bundan sonraki organizasyonlarda daha fazla katılım beklediğini ifade etti. Özdil, sanatla uğraşmanın insan yaşamındaki önemine değinerek, müzik, edebiyat, resim vb. dallarla uğraşmanın stresi de azalttığını ve bir sanat dalıyla uğraşmak için onunla ilgili bir bölümden mezun olmanın şart olmadığını söyledi. 1. olanlara başarılar dileyen Özdil, diğer katılımcıları da cesaretlerinden dolayı kutlayarak, onları da göstermiş olduğu performanslarından dolayı tebrik etti.

Finale kalan öğretmenler, Istanbul’da düzenlenecek olan yarışmada da, Kırklareli’ni temsil edecek ve dereceye girmeye çalışacaklar. Orada düzenlenen yarışma sonucunda 1. olana 5.000 TL, 2. olana 3.000 TL, 3. olana 2.000 TL, 4 ve 5. olana 1.000’er TL ödül verileceği ve yarışmadaki tüm katılımcılara birer tane altın hediye edileceği bildirildi.