Öğretmenler sanat için yarıştı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Türk Halk ve Türk Sanat Müziği yarışmasında Kırklarelili öğretmenler yarıştı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Marmara Bölgesindeki öğretmenler arasında düzenlediği Türk Halk ve Türk Sanat Müziği ses yarışmasında Kırklareli Merkez ve İlçelerinde görev yapan 10 öğretmen yarıştı. 7 öğretmenin Türk Halk Müziği, 3 öğretmeninde Türk Sanat Müziği dalında yapılan yarışma 24 Şubat Salı günü Kırklareli Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Yasin Özdil’in de izlediği yarışmada Kırklareli Ticaret Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Küçükdemirci, Kırklareli Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni A. Cüneyt Kayat, Ahmet Yener İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Selda Ateş, Atatürk Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Süleyha Solak ve Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni İlkay Korkmaz jüri üyeliği yaptı.
Yarışmanın Türk Sanat Müziği dalında, Buket Gövce (Ahmet Mithat İlköğretim Okulu), Mehmet Zümrüt (Lüleburgaz Cumhuriyet İ.Ö.O), Necmettin Ayçiçeği (Lüleburgaz Düvenciler Lisesi) yarışırken Türk Halk Müziği dalında da Demet Çırak (Erikler İlköğretim Okulu), Filiz Ülüğlü (Ahmet Mithat İlköğretim Okulu) Ali Balı (Tevfik Fikret İlköğretim Okulu), Ercan Kahraman (Lüleburgaz General Ferhat Akat İ.Ö.O) Hatice Alca (Lüleburgaz Evrensekiz İ.Ö.O) Meltem Çetir (Lüleburgaz Ahmetbey Cumhuriyet İ.Ö.O) Duygu Başkan (Babaeski Nadırlı Mehmet Fevzi Öz. İ.Ö.O) yarıştı. Yarışma sonunda Türk Sanat Müziğinde, Lüleburgaz Düvenciler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Necmettin Ayçiçeği Türk Halk Müziği dalında da Lüleburgaz Ahmetbey Cumhuriyet İ.Ö.O Fen ve Teknoloji Öğretmeni Meltem Çetir birinci olarak Kırklareli’ni İstanbul’da yapılacak final yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. İstanbul’da yapılacak finalin sonunda birinci olan yarışmacıya 5 bin TL, ikinci olan yarışmacıya 3 bin TL, üçüncü olan yarışmacıya 2 bin TL, dördüncü ve beşinci olan yarışmacılara 1000 TL ödül verilirken finale katılan tüm yarışmacılara altın hediye edilecek.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Yasin Özdil sanatın içindeki insanın kötülük yapma ihtimalinin olmayacağını belirterek; “Öncelikle yarışmaya katılan tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği bu yarışma bize ışık oldu. Önümüzdeki günlerde Marmara Bölgesi değil de ilimizi kapsayan ve daha çok öğretmenden oluşan bir yarışma düzenleme düşüncesine girdik. Ben hepinizi tebrik ediyorum” dedi.(ay)