Oğuz Kiraz: "Kırklareli Teksas değildir, olmayacaktır"

AK Parti Kırklareli Belediye Başkan Aday Adayı Oğuz Kiraz, işyerinin camlarının kırılarak, posterlerinin yırtılıp, hakaret ve tehdit içerikli yazıların yazılmasını basit bir trafik kazası olarak görmemek gerektiğini dile getirdi.


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Belediye Başkan Aday Adayı Oğuz Kiraz, işyerinin camlarının kırılması olayı ile ilgili olarak dışarıda dedikoduya ve kargaşaya mahal vermemek maksadıyla bir basın açıklaması yaptığını belirtti. Oğuz yaptığı açıklamasında
“1 Ocak 2009 akşamı Uzun Sokak geçidindeki halen boş olan mağazamıza müessif bir saldırı vuku bulmuştur. Aynı sokakta park halinde bulduğumuz araç tarafından vitrin çerçevesine çarpmak suretiyle camların kırıldığı Emniyet Olay Yeri İncele Ekibince de tespit edilmiştir. Olay bu kadarla da kalmamış, camdaki asılı posterlerim yırtılarak yerlere atılmış, sağlam kalan diğer camlara ise tehditte içeren çirkin yazılar yazılmıştır. Çevreden bize intikal eden bilgiye göre saldırganların üç kişi olduğu ve saldırının gece saat 2 sularında gerçekleştirildiğidir.
* “Otomobilimin çamurluğuna da zarar verildi”
Olayın ertesi gününün gecesinde muhtemelen aynı kişilerce otomobilimin çamurluğu tekme ile ezilmek suretiyle aracıma de zarar verilmiştir. Olay emniyete ve adalete intikal etmiş olup, olayın üst düzeydeki ilgililerce de takibi söz konusudur. Benim devletime güvenim tamdır.
* “Allah’tan başka kimseden korkumuz yok”
Bizi tanıyanlar Allah’tan başka kimseden korkumuz olmadığını bilir. Bu tür hadiselerden yılıp mukaddes bildiğimiz vazifeden kaçmaya hiç niyetimiz yoktur. Biz huzur ve barıştan yanayız. Kavga arayanlar kendi seviyesindeki insanlarla muhatap olsunlar. Ama bilinmesini isterim ki; kanunlara ve kanunların uygulayıcısı devletimize rağmen eşkıyalıkla uzun müddet yol almak mümkün değildir. Kimse kendini kovboy zannetmesin, Kırklareli Teksas değildir, olmayacaktır.”
* “Olayı 3 kişi gerçekleştirmiş”
“Belli bir kimseden şüphelenmiyorum. Olay mahallinde bir araç tespit edilmiştir. Aracın şu anda kime ait olduğunu söylemek istemiyorum çünkü olay emniyete ve yargıya intikal etmiş durumdadır. Dolayısıyla araç sahibinin direk kendisinin değil ama bir şekilde yakınlarının ve onunla bağlantılı olup olmadığı konusunda da bilgim yok. Ancak bu durumun olay mahallindeki o araç tarafından gerçekleştirildiği kesindir.
Çünkü Olay Yeri İnceleme Ekibi gelip bu konuda incelemesini yapıp raporunu hazırladı. O araç tarafından oraya çarpılarak camların kırıldığı tespit edilmiştir. Gece olayı görenler var idiyse de isim belirtmekten kaçınıyorlar. Saat 2 civarında 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi. Her halükarda ben bu olayın ortaya çıkacağı kanaatindeyim”
* “Türk Adaleti gereğini yapacaktır”
“Posterlerin yırtılarak camlara edepsizce yazı yazılması sadece bir trafik kazası olarak algılanamaz. Sadece aracın oraya gelerek çarpmış olması farklı bir boyutu ifade ediyor. Ama camlara tehdit ve hakaret de içeren o çirkin yazıların yazılması olaya farklı bir boyut kazandırıyor. Ben isterdim ki sadece çarpmakla camların kırılması ile kalsın. Böyle bir müessif bir hadise vuku bulunca tabi gereği neyse yapılacak.” (s)