Okan, Almanya'da Üsküp'ü temsil etmeye devam ediyor

Üsküp Beldesi Gündoğdu Mahallesi'nden Almanya'da ikamet eden Harun Derici'nin oğlu Okan Derici Milli Forma altında gösterdiği başarılı performansla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.


HABER MERKEZİ

Okan, U-17 Milli Takımının mücadele ettiği 2009-2010 U17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur Grup Maçlarında attığı gollerle Milli Takımımızın almış olduğu 4 puana da imzasını koyan isim oldu.
İlk olarak 26 Mart 2010 tarihinde Fransa'nın Perigny Bölgesi’ndeki Complexe Sportif'te oynanan karşılaşmada Fransa’ya 34. dakikada attığı golle takımımıza 3 puanı getirdi. Bu maçı Milli Takımımız 1-0 kazandı.
Ardından 28 Mart 2010 tarihinde Fransa'nın La Rochelle şehrindeki François Le Parco Stadı'nda oynanan Galler karşılaşmasında sahneye yine Okan çıktı. 1-1 biten maçta takımımızın golünü 44. dakikada Okan attı.
Milli takımımız Norveç ile oynayacağı maçı da kazanırsa Liechtenstein’ın ev sahipliği yapacağı UEFA U17 Avrupa Şampiyonası finallerine doğrudan gitmeye hak kazanacak. U17 Millilerimiz, I. Tur elemelerinde Almanya, Finlandiya ve Makedonya ile birlikte yer aldığı grubu 6 puanla 1. sırada tamamlayarak Elit Tur'a yükselmişti.
Okan, Almanya´nın Eintracht Frankfurt Kulübü U17 Takımında yer alıyor. Daha önce 2008 yılında iki kez U15 Milli Takımımızın formasını giymişti. Fakat daha sonra milli takım yetkililerinin ilgisizliği nedeniyle Almanya U-17 Milli Takımında 2 kez forma giydi. Son olarak 2009 yılında Abdullah Ercan’ın Polonya maçı öncesi kadroya davet etmesiyle yeniden Milli Formayı giydi. Gösterdiği performansla da hocasının yüzünü kara çıkarmamış oldu. Daha yolun çok başında olan Derici’nin futbol hayatında çok iyi yerlere gelecektir.
Sol ayaklı yetenekli forvet olan Okan’ın Derici’li U-17 milli takımımız 2009-2010 U-17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 5. Grup'taki üçüncü maçında Norveç'i 2-0 yenerek grubunu lider bitirdi. Bu sonuçla U-17 milli takımımız Liechtenstein’da 18-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan UEFA U17 Avrupa Şampiyonası’na doğrudan katılmaya hak kazandı. (ue)