Okul öncesi ve rehber öğretmenlerine ‘yaratıcı drama' semineri

Okul öncesi ve rehber öğretmenlerine ‘yaratıcı drama' semineri

Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürlüğü ülkemizde eşi ve benzerine az rastlanan bir uygulamaya daha imza attı. Çocukların hayal gücünü, duygularını ve düşüncelerini geliştirme amacı ile Il Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Içi Eğitim Birimi tarafından, 'Okul Öncesi Yaratıcı Drama Uygulamaları Seminerleri’ başladı. Kırklareli Merkez Ilçe Kocahıdır Ilköğretim Okulu Toplantı Salonu’nda 14 Kasım Cumartesi günü saat 10:00’da başlayan seminere Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Il Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Ünsal, Kocahıdır Ilköğretim Okulu Müdürü Hüdayi Akgün, Müdür Yardımcısı Ismail Hakkı Mermi, Okul öncesi öğretmeni ve Bilim Uzmanı Esra Giral ve 18 okul öncesi ve rehber öğretmeni katıldı.

Seminer öncesi yapılan yazılı açıklamada; “Okul öncesi öğretmenlerinin mesleki becerilerinin geliştirilmesi dolayısıyla okul öncesi eğitimin kalitesinin yükseltilmesidir. Oyun çocuğa ulaşmanın en etkili yoludur. Bir disiplin bir yöntem olan yaratıcı drama oyunsu süreçlerle çocukların yaparak ve yaşayarak öğrenmesi için alan oluşturur. Buradan hareketle 'Drama hayatın provasıdır.' ilkesiyle öğretmenlerimizin etkili öğrenme ortamları oluşturmaları desteklenecektir.” denildi.

Okul öncesi öğretmeni ve Bilim Uzmanı Esra Giral tarafından seminerin verildiğini söyleyen Il Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Ünsal; ”Yaratıcı drama semineri Kırklareli’nde ilk defa düzenleniyor. Belki de Türkiye’de ilk olabilir.” dedi ve ekledi; “Öğretmenler için bu seminer çok faydalı olacaktır. Seminerlermiz 4 hafta boyunca her Cumartesi günü yapılacaktır. Sadece Kurban Bayramı haftası yapılmayacaktır. Şu ana kadar yaptığımız en güzel faaliyet bu.” dedi.

Il Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Ünsal tarafından yapılan açıklamaların ardından seminerin açılışına geçildi. Saygı duruşu ve Istiklal Marşımız’ın okunması ile başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Il Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Ünsal; ”Seminerin okul öncesine hitap etmesi beni çok heyecanlandırıyor. Çok sevinçliyim. Inşallah bu seminerlerin arkası gelecektir. Çünkü geride daha istekli arkadaşlarımız var. ” diye konuştu.

Seminer’in çok anlamlı ve gerekli olduğunu dile getiren Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ise; ”Bu seminerin bilindiği gibi amacı okul öncesi öğrencilerini daha aktif nasıl eğitebilmektir. Bu drama eğitimi de çocuklara çocuk gözüyle yaklaşmaktır. Öğretilenler sanat, öğretmenler sanatçıdır. Biz bu saatten sonra neden mutlu oluruz? Insana geliştirmek ve eğitmek üzere yapılan katkılardan mutlu oluruz.” dedi.

Seminere, ilimizin çeşitli okullarından Okul Öncesi ve Rehber Öğretmenlerden oluşan 18 kişi katıldı. 12 Aralık Cumartesi tarihine kadar sürecek olan ‘Yaratıcı drama’ seminerine öncesi ve rehber öğretmenlerden; Saniye Tanmam, Işıl Durmaz, Figen Kayacan, Birsen Konat, Emsal Koca, Serpil Ergül, Irem Ertok, Sezen Çetinkaya, Menekşe Şengül, Nezahat Demir, Gülsen Özgür, Nurcan Devrim, Dilek Anıl, Gülsen Biroğlu, Necibe Kahya, Serap Şahin, Müzeyyen Kahyaoğlu ve Bengül Tanrıkulu katılıyor.