Okuma Mutluluğu Bayrama Dönüştü

Okuma Mutluluğu Bayrama Dönüştü

Hafta içerisinde ilimizde eğitim ve öğretim veren ilköğretim kurumlarının birinci sınıflarında, okumayı yeni öğrenen minik öğrenciler tarafından Okuma Bayram'ları kutlandı. Okuma Bayram'ları nedeniyle yapılan etkinliklerde öğrenciler, hazırladıkları programlarla birbirinden güzel bölümleri başarıyla tamamladılar. Birinci sınıflarına ders yılı başında merhaba diyen minik öğrenciler okumayı öğrenmiş olmanın mutluluğunu aileleri ve sevdikleriyle paylaştılar.

Minik öğrencilerin içerisinde bir tanesi vardı ki onun okumayı öğreniyor olması ve bu yönde çaba göstermesi oldukça anlamlıydı. Önadım Medya grubu içersinde görev yapan Arzu Kaya'nın biricik oğlu olan Nebi Kaya; ders yılının henüz başlarında, biraz hareketli biraz kendi başına buyruk ve laf dinlemez tavırları nedeniyle öğretmeni tarafından "tahammül sınırlarımı zorluyor, benim sınıfımda aynı tipte 3 öğrenci var ve ben bunlara dayanamıyorum" diyerek istemediği öğrencilerinden biriydi. Sınıfının değiştirilmesinin ardından olumsuz günlerini yeni öğretmeninin sayesinde atlatarak okumayı öğrendi.

Çarşamba günü derslerin bitmesiyle "Okuma Bayramı" törenlerine geçildi. Nebi, diğer arkadaşları kadar heyecanlı bir o kadar da mutluydu. Mavi önlüğü üzerine taktığı kırmızı kurdelesi ile adeta ben artık okumayı öğrendim der gibiydi. Onu izlemeye gelenler arasında annesi  ile babasını görünce heyecanı bir kat daha arttı. Annesi Arzu Kaya çocuğunun mutlu günde kendisi de sevinmek çocuğunun mutluluğunu paylaşmak istercesine heyecanlıydı.

Çocuğu ile her fırsatta gurur duyduğunu dile getiren annesi, Nebi'nin Okuma Bayramı'nda Nebi ile gururunun bir kat daha arttığını hissetti. Nebi, sınıf arkadaşlarıyla birlikte hazırladıkları programı harfiyen yerine getirmeye çalıştı. Okuma Bayramı etkinlikleri içersinde yer alan tekerlemeler bölümünde velilerin önüne çıkarak kendisinin çok iyi bildiği "Yağlı Pide" tekerlemesini heyecandan biraz unutarak da olsa söylemeyi başardı. Okuma Bayramı etkinlikleri süresince gözleriyle sürekli anne babasını arayan ve onlara bir şeyler söylemeye çalışan Nebi, diğer arkadaşları gibi program sonunda uzun süre alkışlandı. Gün sonunda öğretmenin elinden hediyesini alan Nebi Kaya'nın mutluluğu gözbebeklerinden yansıyordu. Arkadaşlarıyla, annesiyle hatıra fotoğrafı çektiren Nebi, okumayı öğrenmiş olmanın kendisine verdiği öz güvenle okulundan ayrıldı.