"Okur-Yazar oranı yüksek olan milletler kalkınır"

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu İlköğretim Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


HABER MERKEZİ

“Her yıl Eylül ayının üçüncü haftası “İlköğretim Haftası” olarak kutlanır. İlköğretim Haftası’nın amacı; okulun önemini ve okumanın gerekliliğini anlatmak, topluma yaymaktır.
Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize, insanlığa yararlı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Birey olarak başarılı olmak için en başta okumayı ve yazmayı öğrenmek zorundayız. Bir milletin Okur-Yazar oranı yüksek olursa o millet kalkınır. Okumuş kişileri fazla olan bir millet, her alanda ilerler.
Bilmediklerimizi okuyarak öğreniriz. Okuyarak öğrenmek, dinleyerek öğrenmeden daha kalıcı ve önemlidir. Kişilerin önce kendisine, sonra aile ve çevrelerine yararlı olmaları okumakla mümkün olacaktır. Okuma-Yazma bilmeyen bir kişinin bilgili olması düşünülemez. Uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır. İlköğretim geleceğin temelidir.
Hem toplumumuzun, hem de bireylerin yaşamında önemli bir rol oynayan eğitim, Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren, Ülkemizin milli birlik ve beraberliğinin güçlendirilmesinde önemli bir etken olmuştur. Bulunduğumuz asırda  da, Türk milleti olarak dünya milletleri arasında saygın bir yere sahip olmamız, çocuklarımıza bugün verdiğimiz eğitimin nitelik ve niceliğine bağlıdır.
Bu nedenle eğitime önem vermeliyiz. Eğitimli çocuklar, geleceğimizin teminatıdır. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğe o kadar güvenle bakabiliriz.
Bu vesile ile İlköğretim Haftasının çocuklarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize eğitim camiamıza, Edirne'li hemşerilerimize ve Türk milletine hayırlı olmasını dileriz.” (s)