Okuyucumuzdan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı'na tepki

Okuyucumuzdan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı'na tepki

20 Mayıs tarihinde gazetemizde yayımlanan “Kırklareli’nde hayvan severlerin hukuk mücadelesi” başlıklı yazımızda; Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanlığı görevini yürüten Erkan Dokudur’un, Pınar Mahallesi’ndeki evinin önünde yaptığı kulübelerde 11 sokak köpeğine baktığını ve evinin önündeki kulübelerin komşusu Hasan B. tarafından kırıldığını, köpeklere taş atıldığını yazmıştık. Konuyla ilgili olarak, “Bu çirkin saldırıyı dernek olarak kınıyoruz. Bu kişinin hayvanlara yaptığı çirkin davranışın karşılığını da Türk hakimlerine bırakıyoruz” diyerek açıklama yapan Erkan Dokudur’un bu açıklamasına ve söz konusu habere yönelik olarak bir mail yollayan Ilknur Kesimci adlı okuyucumuz, olaya farklı bir açıdan bakıyor.

İşte okuyucumuzun haberler ilgili olarak bize göndermiş olduğu mail:

“Merhaba; Erkan beyin köpek kulübesi olarak nitelendirdikleri bana göre kavak patavrasından yapılma sandıklardır (fotoğrafta da görüldüğü üzere). Erkan bey; söylediği gibi köpeklerini köpek kulübesi olarak nitelendirdiği sandıklarda bakmamaktadır. Erkan bey sabah saat 08.30 gibi evden işine gitmek üzere çıkıyor, akşam da saat kaçta geldiğini görmüyoruz.

 Köpekler bütün gün başı boş vaziyette, aç olarak (kulübelerinde bağlı olarak değil) dolaşmaktadırlar. Siteye kim gelirse gelsin (su ve elektrik sayaçlarını okumaya gelenler, postacılar, su satıcıları, tüpçüler, sitede oturan sakinlerin yakınları, komşular, çocuklar) başı boş dolaşan köpekler yüzünden huzursuz olmaktayız. Gelen herkes ısırılma korkusu ile karşı karşıya kalmaktadır. Ayrıca sitede aşılanmamış köpekler de bulunmaktadır. Bizlerin tek isteği köpek bakan vatandaşların evlerinin bahçesinde bağlı olarak bakmalarıdır.”