Olaylı birleşimde toplantı yarım kaldı

Olaylı birleşimde toplantı yarım kaldı

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı dördüncü birleşimi dün Kırklareli İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonunda yapıldı. Gündemin beş ve altıncı maddelerinde yer alan Pınarhisar ve Vize ilçelerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde, 2009 yılında görev yapmak üzere birer hayırsever vatandaşın seçilmesi teklifi, meclisi karıştırdı.

Saat 10.30’da Il Genel Meclisi Başkanı Sadık Aykanat başkanlığında gerçekleşen toplantı, yoklama ve tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasının ardından ise gündemin üçüncü maddesi olan Il Özel Idaresi’nin 30/02/2009 tarih ve 620 sayılı, ilimiz Lüleburgaz ilçesi Tatarköy Köyü Değirmen altı mevkiinde tapuda 8 pafta ve 3425 parsel no’lu 17500.00 metrekare yüzölçümlü Necati Kılıç tarafından “Süt sığırcılığı ve besi tesisi” kurulması amacı ile hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının onaylanması teklifi görüşüldü.

Gündemin üçüncü maddesinde herhangi bir sakınca olmadığını belirten meclis üyeleri, üçüncü maddeyi oy birliğiyle kabul ettiler. Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi olan Il Özel Idaresi’nin 03/02/2009 tarih ve 625 sayılı ilimiz Lüleburgaz ilçesi Hamitabat Köyü düzlük mevkiinde tapuda 3 pafta ve 435 parsel no’lu 21700.00 metrekare yüzölçümlü A bağcılık şarapçılık tarım ürünleri üretim pazarlama ithalat ihracat sanayi turizm ve ticaret limited şirketi tarafından, “Yüksek kalite şarap üretimi tesisi” kurulması amacı ile hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının onaylanması teklifi görüşüldü.

Gündemin dördüncü maddesi meclis üyeleri tarafından imar ve bayındırlık komisyonuna havalesi kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin beşinci maddesinin yerine altı ve yedinci maddelerinin görüşülmesine karar verildi. Gündemin altıncı maddesinde yer alan Il Özel Idaresi’nin 28/01/200 tarih ve 295 sayılı, ilimiz Pınarhisar ilçesi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı mütevelli heyetinde, 2009 yılında görev yapmak üzere bir hayırsever vatandaşın seçilmesi teklifi ve gündemin yedinci maddesinde yer alan ilimiz Vize ilçesi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı mütevelli heyetinde 2009 yılında görev yapmak üzere bir hayırsever vatandaşın seçilmesi teklifi görüşüldü.

Pınarhisar ve Vize ilçelerine mütevelli heyeti seçilmesi konusunda söz alarak konuşan meclis üyesi Ibrahim Tezan “Meclis üyelerinin mütevelli heyetinde yer almasının yanlış olduğu söyleniyor. Bunun hangi kanun maddesi ile iptal edildiğini öğrenmek istiyorum. Bu konuda bir Kaymakam itiraz ediyor, diğeri etmiyor. Bunlara açıklama getirilmesini ve il genel meclis üyelerinin mütevelli heyetinde görev yapmasının neden yanlış olduğunu öğrenmek istiyorum” dedi.

Ibrahim Tezan’ın konuşmasının ardından söz alan başkan Sadık Aykanat “Dün konuşmamda, bu usüle aykırı bir iş olduğundan dolayı Vize mütevelli heyeti görevimden çekildiğimi söyledim. Bugün ise Pınarhisar ve Vize ilçeleri için 2009 yılında mütevelli heyeti görevi yapacak birer hayırsever vatandaş seçeceğiz. Kanun böyle, konuyu uzatmanın bir anlamı yok.” dedi.

Başkan Aykanat’ın konuşmasının ardından ise Yurdaer Ulus Pınarhisar ve Vize ilçelerinde mütevelli heyetinde görev yapacak hayırsever vatandaşların isimlerini belirledi.

Ulus Pınarhisar ilçesi için Kudret Duman ismini verdi. Pınarhisar ilçesi için 2009 yılında görev yapacak hayrsever vatandaş oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde 9 üye kabul, 9 üye ise red oyu verdi. Başkan Aykanat’ın verdiği oy iki oy sayıldığından dolayı Pınarhisar ilçesi için Kudret Duman kabul edildi.

Daha sonra ise Yurdaer Ulus Vize ilçesi için bir isim verdi. Alaeddin Kıyar isimli vatandaşın ismini veren Ulus’a Başkan Aykanat bu kişi yerine başka bir kişinin seçilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Sadık Aykanat ve meclis üyesi Yurdaer Ulus başka bir isim belirlemek için salondan dışarı çıktılar.

Başkan Aykanat ve Yurdaer Ulus’un bu tavrı Ibrahim Tezan tarafından büyük tepki toplarken, CHP grubu salonu terketti.

CHP grubunun salonu terkettiği esnada salona giren Başkan Aykanat ve Ulus, Ibrahim Tezan ile tartışma yaşadılar.

Yüksek bir sesle Ibrahim Tezan’a seslenen Yurdaer Ulus “Hep aksiyon, aksiyon, gerilim başka birşey yapıldığı yok. Bu tavırlara anlam veremiyorum” dedi.

Yurdaer Ulus’un kendisine karşı yaptığı sert konuşmaların ardından söz alan Ibrahim Tezan “Mütevelli heyeti seçilmesi için oylama yapıyorsunuz, daha sonra dışarı çıkıp seçilecek kişiyi değiştiriyorunuz. Bu konunun altının doldurulmasını istiyorum. Hangi sebepten dolayı kanunun hangi maddesinde mütevelli heyetine seçilecek olan kişinin il genel meclisi içerisinden olmayacağı yazıyor. Bunları öğrenmek benim hakkım, burada hukuki bir şey yapıyoruz. Bu kadar sert olmanızın ve yüksek sesle konuşmanızın bir anlamı yok. Dövün o zaman beni” dedi. AKP ve CHP grup başkanı arasındaki tartışma laf atışmaları ile büyürken, daha sonra CHP’li meclis üyeleri salonu terkettiler. Birleşimde çoğunluk olmadığından dolayı toplantı yarıda kaldı.

Başkan Aykanat “Tezan son çırpınışlarını yapıyor”

Toplantı sonrasında Meclis başkanı ve her iki grup başkanı gergin bir şekilde salondan çıktılar. Yaşanan olayların gereksiz olduğunu dile getiren Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı Sadık Aykanat “Bu dönem için sadece bir ayımız kaldı. Yaşanan bu olaylara gerek yok. Bular, CHP Grup Başkanı Ibrahim Tezan’ın son çırpınışları” dedi.

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Şubat ayı dördüncü birleşimi olaylı bir şekilde yarıda kalırken, Il Genel Meclisi’nin Şubat ayına ait beşinci birleşimi bugün saat 10.30’da, Başkan Sadık Aykanat’ın şehir dışına gidecek olmasından dolayı Ibrahim Tezan Başkanlığında Kırklareli Il Özel Idaresi toplantı salonundan gerçekleşecek.