Olaylı maçta taş ve sopalar konuştu

Vizespor – Kırklareli Sanayispor maçı sonrası çıkan olaylar nedeni ile Kırklareli Sanayispor Kulübü bir açıklama yaptı.

Hafta sonu oynanan Süper Amatör Ligin de haftanın maçı olarak kabul edilen ve zirve yarışını belirleyen Vizespor – Kırklareli Sanayispor maçının 1 – 1 berabere bitmesi sonucu çıkan olaylardan sorumlu tutulan Vizespor yöneticilerine yönelik Kırklareli Sanayispor Yönetim Kurulu gazetemize bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklama şöyle;
“22 Şubat 2009 Pazar günü Vize’de oynanan K.eli Süper Amatör Lig futbol karşılaşmasında maç anında ve maç sonrasında çıkan olaylar, kafile olarak uğradığımız küfürlü sözler, taşlı-sopalı saldırılar, sporcularımıza, antrenörlerimize yapılan fiili hareketler sebebiyle başta Vize Belediye ve Vize Spor Kulüp Başkanı olan Selçuk Yılmaz’ı, Vize Spor yöneticilerini, sporcularını ve kendini kulüp taraftarı zanneden bir grup fanatik Vizespor taraftarını Kırklareli Sanayi Spor Kulübü olarak kınıyoruz.
     Sporun amaçlarından habersiz olan bu insanların maçın hakemlerine, sporcu ve antrenörlerimize insafsızca saldırmalarına hiçbir anlam veremiyoruz. Sahada hiçbir varlık gösteremeyen Vize Spor takımının başarısızlığının faturasının yaş ortalaması 18 olan bir takıma kesilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
     İki hafta önce Vize Sporun rakibi olan Babaeski Sporun puan kaybedip Vize Sporun liderliğe yükselmesine sebep olan K.eli Sanayi Spor Kulübü o zaman iyiydi, harikaydı da şimdimi kötü oldu?
     Futbolun bütün yaş guruplarındaki liglerine katılan yaklaşık 170 lisanslı sporcusu ile amacı sadece gençliğe ve topluma hizmet etmek olan, yönetiminden, antrenöründen en küçük sporcusuna kadar her yönden en iyi örneklerden biri olan kulübümüzün bu şekilde aşağılık davranışlara maruz kalmasını içimize sindiremiyoruz. Bizlerin amacı sadece spor yaptırmak yetenekli gençlerimizi İl ve Ülkemiz sporuna kazandırmak, saha içi ve dışında örnek insan yapmak, Vatanımıza ve Milletimize hayırlı genç kuşaklar yetiştirmektir.
     Siyaseti spora sokmak, insanları oy uğruna günlük başarılarla kandırmak, emek harcamadan, çalışmadan, mücadele etmeden sonuca ulaşmak mümkün değildir. Bu anlaşılmayacak bir şey değildir. Tabii ki kılavuzu karga olan insanların bu basit gerçekleri anlamasını beklemiyoruz. Sadece gece gündüz çalışan iyi niyetli sporu amaçları doğrultusunda yapan insanlara saygı göstermelerini arzuluyoruz.
     Kırklareli Sanayi Spor Kulübü olarak yaşadığımız olaylardan dolayı üzgün olduğumuzu bir kere daha belirtmek istiyoruz. Sadece futbol seyretmeye gelen aklıselim, sağduyulu insanlardan bu tür görüntülere izin vermemelerini sapla samanı ayıramayanları uyarmalarını rica ediyoruz.
     Tüm olanların vebalini taşıyacak olan insanları kendi vicdanlarıyla baş başa bırakıyor saygılar sunuyoruz. Bununla birlikte Vize İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.” (mc)