Olimpik Yüzme Havuzu hizmette

Tekirdağ'da yapılan olimpik yüzme havuzu tanıtıldı.

 

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Polisevi'nde düzenlediği tanıtım toplantısında, havuzun çok geniş bir kitleye hitap edeceğini belirterek, burada sporcu yetiştirmenin yanı sıra halkın da deniz sezonu dışında kullanmasını sağlayacaklarını belirtti.
Tekirdağ'ın deniz şehri olduğunu, ancak deniz sezonunun uzun sürmediğini ifade eden Kemelek, şöyle konuştu:
''Yapılan yüzme havuzu olimpik ölçü ve özelliklerde. Bu şehre yakışan bir havuz oldu. Burası tek başına bir yüzme havuzu da olarak düşünülebileceği gibi komple bir spor tesisi olarak da düşünülebilir. Havuzun dışındaki alanlarda her türlü spor ve başka amaçlı hizmetler de yürütülebilecek. Burasını en rasyonel bir şekilde kullanmayı amaçlıyoruz.''
Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Şevket Demirkaya, havuzun toplam kapalı alanın 8 bin 200 metrekare olduğunu belirterek, havuzun ise 4 bin 600 metrekare üzerine oturtulduğunu söyledi.
25x50 metre-10 kulvarlı olarak yapılan havuzun olimpik ölçülerde olduğunu ve uluslararası bütün standartları taşıdığını anlatan Demirkaya, havuzla ilgili şu bilgileri verdi:
''Bin seyirci kapasiteli olan havuzumuzda fitness, sauna ve masaj salonlarıyla kafeterya da yapıldı. Ayrıca 4 soyunma odamız var. Bu aynı anda 700-800 sporcunun soyunmasını ve giyinme ihtiyacını karşılayabilmesi anlamına geliyor.
Tanıtım amacıyla 20 Ağustos'a kadar girişler ücretsiz. Burada ticari gayemiz yok. Performans sporcularının tamamen ücretsiz faydalanacağı havuzdan halkın girişlerinde çok cüzi ücret alınacak.''
Konuşmaların ardından Vali Kemelek ve Demirkaya, basın mensuplarına havuzu gezdirdi. aa