Önadım Medya Grubu Hukuk Danışmanlarından Av.Zeki Kılıç ile Basın İlan Kurumu Mevzuatı'nı değerlendirdik

Önadım Medya Grubu Hukuk Danışmanlarından Av.Zeki Kılıç ile Basın İlan Kurumu Mevzuatı'nı değerlendirdik

Önadım Medya Grubu bünyesinde yer alan basın-yayın organlarımızdan Önadım, Kırklar Haber ve Trakya Gündemi gazeteleri, www.gazetetrakya.com internet gazetesi ve www.kirklartv.com video sitesi gruplarında çalışan personeline, Basın Ilan Kurumu mevzuatlarının içeriği hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Önadım Medya Grubu’nun avukatı Zeki Kılıç tarafından dün gazetemiz tesislerinde bilgilendirme toplantısı şeklinde bir eğitim yapıldı. Basın Ilan Kurumu mevzuatı, uygulamaları, kademeleri, işleyişi ve bağlı olduğu konular hakkında bilgilendirilen personelimiz, Avukat Zeki Kılıç’ın açık ve net anlatımını pür dikkat bir şekilde takip etti. Bu bağlamda, bilgilendirmenin ana temasını, uyulması gereken ana kurallar oluştururken, en önemli öğrenimlerin başında adli kıstaslar oluştu.        

Ayrıca personelimiz mevzuatın içeriğinde yer alan belli başlı maddeleri inceleme ve bu maddelerin içeriklerini özümseme imkanı buldu. Ilerleyen dönemde ise genelden detaya inip, uygulamalar ve mevzuat hakkında ayrıntılı bir bilgi donanımına sahip olacak. Personelimizin sorularını da yanıtlayan Kılıç, merak edilen konular hakkında çalışanlarımıza net cevaplar vererek mevzuat hakkında bilgilenmelerini sağladı. Gazetelerimizin personeli bu konu ile ilgili bilgilendirilme toplantılarını, hukuksal açıdan daha sağlıklı bir yayın programı ve hukukçularımızın basın ilan kurumu ile yaptıkları istişareler doğrultusunda, danışmanlarımızın verdiği eğitimlerle sürdürecek.

Bu sayede geçtiğimiz günlerde Kırklareli Valiliği Basın Müdürlüğü ile yaşadığımız mevzuat uygulamasına ilişkin sıkıntıların, grubumuzca bir daha yaşanmaması için personelimizin bilinçlenmesi ve sehvende olsa hataya sebep verilmemesi hedefleniyor.