Önadım Medya Grubu'na ödül yağmuru

Önadım Medya Grubu'na ödül yağmuru

Kırklareli İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ilimizde ilk kez düzenlenen "Kırklareli'de Spor" konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni dün yapıldı. İlimiz protokolünün ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Önadım Medya Grubu'na ödül yağdı.

İlimizde görev yapan yerel basın mensuplarının katıldığı "Kırklareli'de Spor" konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni dün yapıldı. Il Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği ve basın mensuplarının 2008 yılı içinde çektikleri spor fotoğrafları ile katıldığı yarışmada birbirinden ilgi çekici kareler görücüye çıktı.

Saat:15.00'da başlayan törene Kırklareli Valisi H. Avni Coş, AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Il Gençlik ve Spor Müdürü Ata Karataş, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Halkbank Kırklareli Şube Müdiresi Nesibe Geçit, Kırklareli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kiraz, Karayolları Şube Şefi Alaattin Koç, Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, Il Çevre ve Orman Müdür Vekili Önder Pakdemir, Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naci Gürbüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende yapılan açılış konuşmasında, yarışmanın düzenlenme süreci ve amacıyla ilgili bilgiler verildi.

Konuşmada şu ifadeler yer aldı: "Yarışma düzenleme fikri nasıl gelişti? Uzun süredir; Özellikle Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz yerel ve ulusal müsabakalarda, yerel basınımız, sağ olsunlar değişik etkinliklerde bizi hiç ama hiç yalnız bırakmadı.

Kar, çamur, toz, toprak demeden sürekli bizi takip ettiler. Yorum yaptılar ve fotoğraf çektiler. Geçtiğimiz dönemde Kırklareli'nin nostaljik tren garında yapılan fotoğraf yarışmasında biz de Gençlik Spor Il Müdürlüğü olarak böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik.

Kırklareli' de spora değer veren, bizleri yalnız bırakmayan ve sürekli destek veren sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'a bu önerimizi sunduk ve olur aldık. Düşündük ve bizim sürekli cefamızı çeken yerel basını,  teşvik edecek bir çalışma yapmaya karar verdik. O halde yalnızca onlara yönelik olsun dedik.

Gençlik Spor Il Müdürlüğü olarak hemen çalışmalara başladık. Baz olarak da 2008 yılını aldık. Uzun lafın kısası şimdi törendeyiz.

Şunu belirtmekte yarar var. Amacımız; Asla fotoğraf dalında katılan arkadaşları ve bağlı oldukları kurumları yarıştırmak değil.

Tek gayemiz teşvik. Zaten bunu törende de görecek ve şahit olacaksınız.

Hem yazılı basını, hem de yazılı basının web sitelerini takip ediyoruz. Ve bu siteleri Kırklareli dışında da sürekli takip edenler var. Sporla ilgili basının web sitelerine fotoğraf eklendiğinde en iyi fotoğrafı eklemeliyiz ki; Ilimiz adına artı puanlar alalım. Alıyoruz da ama yeterli değil tabii ki…

İlimizde bizi Kırklareli dışında tanıtan önemli kulüplerimiz ve ferdi branşlarımız var. Biraz da onlardan bahsedelim;

Takım sporları:

İlimizi Profesyonel  3. Futbol Ligi'nde başarılı bir şekilde temsil eden Lüleburgazspor, ilimiz takım sporlarından; Bedensel Engelliler Basketbol takımı da ikinci ligde.Bayanlar Futbol İkinci Ligi'nde mücadele eden Düvenciler Lisesi. Yine üçüncü ligde mücadele eden bir takımımız daha var; Bu da voleybolda Sağlıkspor.  Masa tensinde ikinci ligde mücadele ediyoruz. Yıldızlar güreş liginde iki takımla mücadele ediyoruz.

Ferdi sporlarda ise sırasıyla 2008 yılını baz alırsak; Bayanlarda aldığımız iki Dünya Şampiyonluğu, taekwandodaki ulusal ve uluslararası dereceler, masa tenisi, karate, satranç, izcilik, atletizm, voleybol, basketbol, vücut geliştirme, bilek güreşi, badminton, atıcılık, jimnastik, bisiklet, kort tenisi…

Gençlik Merkezimizce de; Halk oyunları, dans, gitar, yabancı dil, bilgisayar ve diğer kültürel faaliyetler.

Tüm bu faaliyetlerde; Başta Sayın valimiz ve diğer kurumlarla, işbirliği içersinde çalışıyoruz. Takım sporları ve ferdi branşlarda mücadele eden öncelikle kulüp yöneticileri ve daha sonra ise sporcu, antrenör, yöneticilerimizi, hakemlerimizi ve değerli seyircilerimizi kutlarken, bir şeyi de unutmuyoruz.

Ilimiz için tabii ki yeterli değil. Bunun da farkındayız. Bu yarışmamızda eserlerin seçilmesinde emeği geçen değerli jüri üyelerine teşekkür ederiz.

Törenin açılışında Pekin'de gerçekleştirilen 2008 Olimpiyatları'nda profesyonel fotoğrafçıların objektiflerine yansıyan görüntülerden oluşan slayt gösterisi de izlendi.

Ardından ödül törenine geçildi ve ilk olarak yarışmaya katılan basın mensuplarının bağlı bulundukları kuruluşlara plaketleri takdim edildi. Gazetemizin takdir beratını Yazı Işleri Müdürümüz Zekeriya Dinçkol ve Önadım Gazetesi'nin takdir beratını Yazı Işleri Müdürü Ferdi Kurtbayram alırken, ayrıca Anadolu Ajansı, Yeşilyurt Gazetesi, Hürfikir Gazetesi yetkililerine de belgeleri verildi. Yazıişleri Müdürümüz Zekeriya Dinçkol takdir beratını AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi'nin elinden alırken, Önadım Gazetesi'nin belgesini Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin takdim etti.

Daha sonra sponsorların ödüllendirilmesine geçildi. Ana sponsor Halkbank başta olmak üzere, Ticaret Borsası, Süzülmüşler, Sedat Bilgiç, Gürsel Ticaret, Sadrettin Özden ve Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne desteklerinden ötürü plaket verildi.

Bu ödüllerin de sahiplerine teslim edilmesinden sonra fotoğraf yarışmasında dereceye girenler sırasıyla sahneye davet edildi. 14 basın mensubunun ödüllendirildiği programda Yeşilyurt Gazetesi muhabiri Savaş Eskici birinci olurken, Önadım Gazetesi muhabiri Ömer Şivka ikinci, Anadolu Ajansı Muhabiri Özgün Tiran üçüncü, Önadım Gazetesi Yazı Işleri Müdürü Ferdi Kurtbayram dördüncü, Önadım Gazetesi muhabiri Emrah Yıldırım beşinci, gazetemiz Yazı Işleri Müdürü Zekeriya Dinçkol altıncı ve Anadolu Ajansı muhabiri Metin Karakuş yedinciliği elde etti.

Törende ayrıca gazetemiz muharibi Nesrin Işık'ın "En Büyük Destekçi" adlı fotoğrafı da jüri özel ödülüne layık görüldü. Kırklareli Valisi H. Avni Coş'u, minik futbolcularla birlikte görüntüleyen Nesrin Işık, bu fotoğrafla jüri özel ödülünü almış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Valimiz, Kırklareli'de spora büyük destek veriyor. Bu nedenle fotoğrafın adını da 'En Büyük Destekçi' olarak belirledik. Bu fotoğrafla jüri özel ödülüne layık görülmek beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Ödüllerin takdiminden sonra Kırklareli Valisi H. Avni Coş ve beraberindeki heyet fotoğrafları inceleri. Vali Coş, fotoğraf sahipleriyle tek tek konuşarak, çekim teknikleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu ve derece alan basın mensuplarını kutladı. Tören serginin gezilmesinin ardından sona erdi.