Önce Demokrasi


 
 "Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri, başkalarına da yapmayınız" atalar sözü unutulan amma dar'a düştüğümüzde aklımıza gelen, siyasi hayatta da, destur alınması gereken temel bir anlayıştır.
Ancak, siyasette kendileri ezilirken, “demokrasi” diye bağıranlar, yetki aldıklarında, makam kozlarını kullanarak, rakiplerini siyaseten silmek için mücadele veriyorlar.
“Demokrasi” diye bağırdıkları günleri unutup, "sen beni ezmiştin, ben de seni ezeyim de, gör" mantığı ile yetkilerini, öç almak için kullanabiliyorlar.
"Biz göreve geldiğimizde, partililerimiz, kuşlar kadar özgür olacak" diyenler,"Ayaklarındaki prangalarından partililerimizi serbest bırakacağım, istediği gibi delege seçsin, siyasete ben karışmam" diyenler, sözlerini unutmuşlar gibi.
Yetkinin gücü, size öç alma hırsı mı yapıyor?
İntikam duygularınızı mı kabartıyor?
Yoksa makamın sihirli gücü, sizi esir mi aldı?
Etrafınızdaki dalkavukları, dinlemeyiniz, eğer varsa içinizde “demokrasi anlayışınızı” dinleyiniz.
Size doğru yolu, bir gün herkese lâzım olacak olan “DEMOKRASİ” söyler.
Züccaciyeci dükkânına giren fil misali, ortalığı kırıp dökenlerden yetkilerini alınız, intikam duygularıyla sizi mızrağın ucuna takıp kullanmak isteyenlere izin vermeyiniz.
Daha önce şikâyet ettiğiniz sizi ezen anlayışları da kendiniz de benimsemeyiniz. Dünkü, “siz” olunuz, Sizde değişen bir şey yok, eklenen bir “makam” bir de “yetki” var.
 "Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter, güvenme zenginliğine bir kıvılcım yeter" atalar sözünü, aklınızdan hiç çıkarmayınız,
Mezarlıklar, yetki ve makam aldığında, kesip biçen siyasilerle doludur.
Yeni meraklar ve insanın içinde esen makam rüzgârları, insanoğluna, çok iyi şeyler de yaptırabilir, çok kötü şeyler de yaptırabilir. Duygularınızla, öfkenize mağlup olmak yerine, hoşgörülü mantığınızla, kendinize sahip olunuz.
Onun için tek başvuracağınız hakkaniyet kıstası ve siyasi ölçü biriminiz "ÖNCE DEMOKRASİ" olmalıdır.