Önümüzdeki 5 yılın ilk İl Genel Meclisi toplandı

Kırklareli İl Genel Meclisi 2009 – 2014 döneminin ilk toplantısını yaptı. Toplantıda yapılan gizli oylama sonucu CHP Üyesi Tuna Soykan İl Genel Meclisi Başkanı seçildi.

Kırklareli İl Genel Meclisi yerel seçim sonrası ilk birleşimini 6 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirdi. Yapılan birleşimde İl Genel Meclisi Başkanı, 1. Başkan Vekili, 2. Başkan Vekili, Katip, Yedek Katip, Encümen Üyeleri ve Komisyon Üyeleri seçildi.
İl Genel Meclisi Başkanlığı Seçimlerinde CHP’den Tuna Soykan aday olurken AK Parti’nin adayı ise Yurdaer Ulus oldu. Kapalı oylama sonucunda CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Tuna Soykan 18’e 7 gibi bir farkla İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi. Konuşma yapan Soykan; “Meclis başkanlığına seçilmem nedeni ile şahsıma gösterdiğiniz güvene teşekkür ediyorum. Başkanlık görevini yürüttüğümüz süre içerisinde Kırklareli'mizin sağlıklı biçimde gelişmesi, adil bölüşmesi , insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek yatırımlara öncelik verilmesi, işsizlikle mücadeleye yönelik projelere destek verilmesi temel hedeflerimiz olacaktır.
İnancım odur ki il genel meclisimizin tüm üyeleri bu hedefleri paylaşmaktadır.
Görevimi yerine getirirken makamın bana yüklediği tarafsızlık sorumluluğunun, özeni içerisinde olacağım. Tarafsızlığımızın limiti Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne ve Çağdaş laik Atatürkçü çizgisine kayıtsız şartsız sadakat göstermek ön koşuluna bağlı olacaktır.
İl genel meclisi olarak yapmamız gereken elimizde olanı en verimli bir şekilde Kırklareli halkının yararına kullanmaktır diye düşünüyorum.
İl genel meclisinde bulunan parti temsilcilerinin de bu düşünce de olduklarına inanıyorum ve o nedenle tüm üyelerin uyumlu bir çalışma içerisinde görevlerini özenle yerine getireceklerini düşünüyorum.
Aramızda bulunan önceki dönem de görev yapan arkadaşlarımız meclis çalışmalarında yol gösterici olacaklardır ve tecrübeleri ile meclise katkı yapacaklardır inancındayım.
Meclisimizin değerli üyeleri, bir gözlemimi sizlerle paylaşmak isterim. 5302 sayılı yasanın çıkmasından sonra il genel meclisinin kamu oyundaki algılaması değişecektir biçiminde bir düşüncem vardı.
Gözlemlerin bu algılamanın yeterince oluşmadığıdır. Kamu oyu il genel meclisimizin görev alanının  kırsalda yapılacak olan imar düzenlemeleri ve alt yapı çalışmaları ile sınırlı olduğunu sanmaktadır.
Görevlerimizden biri de meclisin;   Eğitimden , sağlığa , kültürden ,spora kadar ilimizin tümünde yetkileri olduğunu anlatarak halkımızı bilinçlendirmek olmalıdır.
Meclisimizin değerli üyeleri , Yeni çalışma döneminin öncelikle Tüm Kırklareli halkına , Kırklareli Valiliğine ,tüm meclis üyelerine , Özel idare personeline hayırlı olmasını diliyor şahsıma gösterilen güvene layık olmaya çalışacağım sözü ile meclis üyelerimizin tümüne teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Diğer oylamalarda da CHP’nin 18’e 7 oy üstünlüğü devam etti. Yapılan seçimlerde Nedim Oracan 1. Başkan Vekili, Alattin Ergin 2. Başkan Vekili seçildi. Aydın Karakoç ve Behçet Şen Katip seçilirken, Mustafa Taşkın ve Çetin Şinikoğlu yedek katip seçildi. Encümen Üyeliği seçimlerinde ise Aydın Karakoç, Enver Tuna, Hüseyin Taşkın, Kenan Çiftçi ve Çetin Şinikoğlu Encümen üyesi olarak seçildi.
Birleşimin devamında İhtisas Komisyonları üyeleri seçildi. İhtisas Komisyonları seçimlerinde de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Behçet Şen, Sadettin  Kızmaz, Alattin Ergin, Nail Özden, Selahattin Birkaya, Yurdaer Ulus ve Metin Güvenç İmar ve Bayındırlık Komisyonuna seçildi.
Diğer komisyon seçimleri ise şu şekilde gerçekleşti; Eğitim Komisyonu; Nedim Orcan, Mustafa Taşkın, Kemal Çağlar, Ali Kamuran Koçyiğit
Kültür ve Spor Hizmetleri Komisyonu; Safet Üresin, Mustafa Taşkın, Kemal Çağlar, Nihat Sağlam
Çevre ve Sağlık Komisyonu; Hasan Dağ, Mustafa Taşkın, Kemal Çağlar, Metin Güvenç
Tarım Komisyonu; Şahin Arslan, Kemal Çağlar, Mustafa Taşkın, Ahmet Şen
Spor Komisyonu; Behçet Şen, Nail Özden, Hüseyin Taşkın, Ali Kamuran Koçyiğit
İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu; Sadettin Kızmaz, Alattin Ergin, Safet Üresin, Cemal Vural.
Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeleri ise şu şekilde;

 

 

 

 

 

 

İL GENEL MECLİSİ
Sıra No Ad Soyadı İlçe Parti
1 Tuna SOYKAN Merkez CHP
2 Behçet ŞEN Merkez CHP
3 Aydın KARAKOÇ Merkez CHP
4 Yurdaer ULUS Merkez AKP
5 Nihat SAĞLAM Merkez AKP
6 Alaattin ERGİN Babaeski CHP
7 Hüseyin TAŞKIN Babaeski CHP
8 Şahin ARSLAN Babaeski CHP
9 Cemal VURAL Babaeski AKP
10 Enver TUNA Lüleburgaz CHP
11 Kemal ÇAĞLAR Lüleburgaz CHP
12 Nedim ORCAN Lüleburgaz CHP
13 Sadettin KIZMAZ Lüleburgaz CHP
14 İsmail DAĞCI Lüleburgaz AKP
15 Mustafa TAŞKIN Pehlivanköy CHP
16 Ali Kamuran KOÇYIGIT Pehlivanköy AKP
17 Çetin ŞİNİK Pınarhisar CHP
18 Metin GÜVENÇ Pınarhisar AKP
19 Nail ÖZDEN Vize CHP
20 Kenan ÇİFTÇİ Vize CHP
21 Hasan Basri KORKMAZ Vize DP
22 Selahattin BIRKAYA Demirköy MHP
23 Saffet ÜRESİN Demirköy CHP
24 Hasan DAG Kofçaz CHP
25 Ahmet ŞEN Kofçaz AKP

(Fotosunu çekip kullanırsın tabloyu)
(ay)