Orman İşletme Merkezi'nde koordinasyon ve değerlendirme toplantısı yapıldı

Orman İşletme Merkezi'nde koordinasyon ve değerlendirme toplantısı yapıldı

Geçtiğimiz günlerde Orman İşletme Merkezi’nde koordinasyon ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya tüm teknik personel katıldı. Toplantıda İşletme Müdürlüğünün görev ve sorumlulukları ile ilgili gelişmeler değerlendirildi.

Bunun yanı sıra birimler arasında koordinasyonun önemi vurgulanarak gelecekte yapılması planlanan hedefler belirlendi.

Koordinasyon ve değerlendirme toplantısında öncelikli olarak orman yangınları konusu gündeme getirildi. Bu doğrultuda özellikle yaz mevsiminin başlaması ile orman yangınları tehdidinin göz önünde tutulması gerektiği vurgulandı.

İşletme Müdürü Şahin Aybal, toplantı sırasında yaptığı görsel aktarımlarla orman yangınına müdahale şekli, kontrolü, organizasyonu, planlaması ile ilgili bilgiler verdi.

Ayrıca İşletme Müdürlüğü birimleri ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları arasındaki koordinasyonu ve alınacak tedbirleri de bir kez daha teknik personele hatırlattı.

Konuşmasında sıcaklıkların mevsim şartlarının üzerinde seyir ettiğini belirten İşletme Müdürü Şahin Aybal, yağış olmaması ve kuru otların fazla olması sebebiyle sıra dışı bir ortam oluştuğunu söyledi.

İşletme Şeflerinin koordineli olarak köylülerle bilgilendirme toplantıları yapmaları gerekliliğini de vurgulayan Aybal, tüm personelin tetikte olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu doğrultuda vatandaşların dikkatli olmaları konusu üzerinde de duran Aybal, yangınlarda en büyük ihmalin tedbirsizlik ve dikkatsizlik olduğunu ifade etti. Toplumun duyarlı bir yol izlemesinin yararına değinen Aybal, mutlak yangınların el birliği ile en aza indirilebileceğini söyledi.

Ormanların bir ülke için can damarı olduğunu anlatan Aybal, ağaçların yapacak ve yakacak hammadde kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca ormanların köy halkı için önemine de dikkat çekti. Ormanların ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağladığını da sözlerine ekleyen Aybal, doğal kaynakların mutlaka korunması gerektiği konusunda da ifadelerde bulundu.

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal, toplantıda orman yangıları ile mücadelenin ülkemizin ortak hedefi ve sorumluluğu olduğu bilinci ile hareket edilmesinin önemine de değindi.

“Kırklarelili hemşerilerimizin de bizleri yalnız bırakmayacağı inancını taşımaktayız” diyen Aybal, en küçük duman görüldüğü taktirde vatandaşların cep telefonu dahil ücretsiz olan “Alo 177 Orman Yangını İhbar” telefonuna haber vermeleri gerektiğini de hatırlatmayı bir görev saydığını belirtti.