Ortak proje mimarları Hayrettin İnce'yi ziyaret ettiler

Lüleburgaz ve Bulgaristan Endüstri Meslek Lisesi Müdürleri ve ekipleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce'ye bir nezaket ziyaretinde bulundular.


LÜLEBURGAZ
Ziyarete Lüleburgaz Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Celasun, Müdür Baş Yardımcısı Şerif Sevinç, Bulgaristan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Angel Barzev, Proje Koordinatörü Slaveya Dimitrova, Veb Asistanı Stanemir Daskolov ve tercüman Hurşit Bilal katıldılar.
Angel Barzev Bulgaristan’da eğitim öğretimin 15 Eylül’de başladığını belirterek öğrenci sayılarının her geçen gün düştüğünü belirtti. Barzev “ Sizde ise öğrenci sayısı günden güne artmakta. Türkiye çok çabuk gelişen bir ülke. Mesleki liselere daha fazla önem vermeye başladığınızı ve projelerinizin artmakta olduğunu görüyoruz. Eğitim öğretimi sisteminizin saat gibi çalıştığını gözlemliyoruz. Avrupa Birliğine hazır olduğunuza inanıyorum. Sizi niye AB’ye almıyorlar merak ediyorum?” dedi.
Hayrettin İnce de mesleki liselere ilginin arttığını bunun sevindirici olduğunu belirtti. İnce “ Bizim illaki AB’ye girelim diye bir derdimiz yok. Kaldı ki bizim onlara değil onların bize ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. AB’deki hiçbir ülke bizdeki kadar fazla genç nüfusa sahip değil. Haskova ve Lüleburgaz Endüstri Meslek Liselerinin ortak yürüttükleri projenin iki medeniyetin buluşması ve kaynaşması açısından önemli olduğunu ve proje sonunda da dostlukların devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Angel Barzev de aynı dileklere katıldığını belirterek “ Karşılıklı ilişkilerimizin devam etmesini temenni ediyorum” dedi. (gk)