Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları için başvurular yarın sona eriyor

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacakları belirtildi.


*
HABER MERKEZİ
Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 16/07/2009 tarih ve 6290 (Genelge 2009/59) sayılı emirleri uyarınca; 2008-2009 eğitim-öğretim yılma mahsus olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bulunan tüm ortaöğretim kurumlarında ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacakları belirtilerek şunlar kaydedildi:
“Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde; önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra, ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacaklardır.
Sınava girilecek dersler 17-21 Ağustos 2009 tarihleri arasında öğrenci, veli işbirliği ile belirlenecektir. Örneğine uygun dilekçe ile okul müdürlüğüne bildirilecektir.
İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibariyle okulla ilişiği kesilen öğrencilerden bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenlerin 14 Ağustos 2009 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri halinde tekrar eski okullarına kayıtlarının yapılarak sınavlara alınacaklardır. Geniş bilgi almak isteyen öğrenci ve velilerin ilgili okul müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.” (s)