OSB arsaları yatırımcı çekebilmek için ucuza satılıyor

OSB arsaları yatırımcı çekebilmek için ucuza satılıyor

Ilimizde Türkiye’nin diğer illerinde de olduğu gibi, OSB bölgelerindeki arsalarda ucuzlama olduğu kaydedildi. Daha çok yatırım çekebilmek amacıyla ucuz arsaların satıldığı bölgede altyapılarda tamamen bitmiş durumda.

Türkiye’nin dünyadaki diğer ülkelere örnek teşkil eden Organize Sanayi Bölgesi (OSB) modeli, günden güne daha cazip hale gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan yeni faaliyetler ile OSB yatırımlarının artırılması hedefleniyor. 

Kurulacak 113 yeni OSB ile bu alanların 69 bin hektara ulaşacağı belirtildi.

Halen faaliyetine devam eden 148 OSB içinde; yatırımcılara alt-yapı, elektrik, doğalgaz, su, telefon ve atık üniteleri gibi birçok hizmet sunuluyor. Önümüzdeki süreçte OSB’lerin sektörel ve bölgesel teşviklerden özel bir pay alabilmesi için sanayicilerin organize davranarak lobi çalışmaları yaptığı öğrenildi.

Bununla birlite yeni yatırımcıları teşvik etmek amacıyla, OSB arsaları fiyatlarında ucuzlamaya gidildiği bildirildi. Çünkü Kazakistan, Iran, Suudi Arabistan gibi ülkelerin Türkiye’yi ilgiyle izleyip bugünlerde model almak istedikleri organize sanayi bölgelerinin (OSB) sayısı 261’e çıkacak. Kırklarelin’de biri kurulma aşamasında 2 OSB mevcut. Buralarda arsa satış bedelleri ise 36 TL/m2.

Kırklareli OSB

2009 yılında Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde 1 firmaya yapı ruhsatı, 3 firmaya da yapı kullanma belgesi verildi. 400 ha. olan OSB’mizde, üretim faaliyetinde   bulunan firma sayısı 8, makina montaj safhasında olan firma sayısı 8, inşaat safhasındaki firma sayısı 4              ve proje safhasındaki firma sayısı 7. Şehir merkezine  uzaklığı ise 14 km.