OSB'de kurulacak yeni tesise 500 işçi istihdam edilecek

OSB'de kurulacak yeni tesise 500 işçi istihdam edilecek

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni kurulacak bir tesis ile Kırklareli’den 500 işçinin istihdam edileceği belirtildi. Toplamda 27 firmanın yer aldığı Organize Sanayi Bölgesi’nde gün geçtikçe artan tesis sayısı ilimizde işsiz sayısının azalmasına da önemli katkı sağlıyor. Son 2 yıldır tüm Dünya genelinde yaşanan ekonomik krize rağmen ilimizde yeni bir tesisin hizmete girecek olması umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kırklareli Sanayi ve Ticaret Müdürü Gültekin Hadi, Iş- Kur Müdürü Hasan Aksoy’u makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. 29 Aralık Salı(dün) saat 15:00’da gerçekleşen ziyarette Iş- Kur Müdürlüğü ile Sanayi Ticaret Müdürlüğü 2010 yılı müşterek çalışma planı için biraraya geldiler. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi ve dışındaki tesislerde istihdamın arttırılmasına yönelik desteklerin nasıl yapılabileceği hususunda görüştüler. Organize Sanayi Bölgesi’nde yakın zamanda takribi 500 işçi istihdam edecek yeni bir tesis için görüşmelerin devam ettiğini bu vesile ile yeni tesislerin ilimize ve ülkemize kazandırılacağını müjdelediler.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Müdürü Gültekin Hadi; ”Bugünkü ziyaretemizin amacı 2010 yılı müşterek planı düzenlemeleridir. Organize Sanayi Bölgesi ve dışındaki tesislerde istihdamı arttırmayı hedefliyoruz. Yine Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde en yakın zamanda takribi 500 işçi istihdam edecek yeni bir tesis için Iş-Kur ile aramızdaki görüşmeler sürüyor. Inşallah yeni tesisler ilimize ve ülkemize kazandırılmaya devam edilecektir.” diye konuştu.

Kırklareli; eğitim seviyesi yüksek bir il olmasına rağmen iş istihdamı bakımında süreki beyin göçü veren illerin başında geliyor.

Tarım, Hayvancılık, Turizm olanaklarından pek fazla faydalanamayan ilimizde gün geçtikçe artan sanayi ise iş istihdamına önemli katkı sağlıyor. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni açılacak tesisler de ilimizdeki işsiz sayısınının indirilmesine önemli katkı sağlayacak gibi görünüyor.

OSB her geçen gün daha da gelişiyor

“Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi, hedef pazarı Avrupa, Balkan ve Karadeniz Ülkeleri olan sanayi kuruluşlarına konumu ile avantaj sağlayan, alt yapısının mükemmelliğinin yanında, işverenler ile çalışanlar arasında çalışma barışı olan, kalifiye eleman sıkıntısı çekilmeyen nadide bir Organize Sanayi Bölgesi” olarak tanımlanıyor.

Bölgemizin, Dereköy Sınır Kapısına 57 km, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı Ve Gümrük Ofisine 70 km, Kırklareli Iğneada Limanı Ve Gümrük Ofisine 90 km, Tekirdağ Limanı Ve Gümrük Ofisine 100 km, Edirne Ipsala Sınır Kapısı Ve Gümrük Ofisine 90 km, Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı Ve Gümrük Ofisine 50 km, Istanbul Limanı Ve Gümrük Ofisine 180 km, Çorlu Hava Alanı Gümrük Ofisine 100 km mesafede olması ve 4.derece deprem kuşağında yer almasından dolayı deprem riski taşımaması, sanayici için ayrı bir tercih sebebi olduğu belirtiliyor.

25 Nisan 2008 tarihinde temeli atılarak çalışmaları başlatılan duble yol da Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi ve il merkezi arasında 2x2 şeritli ve yaklaşık 11,5 km olarak planlandı. Başbakanlığın acil eylem planı çerçevesinde 81 il içerisinde yapımına başlanılan ilk yer olma özelliğine sahip olan bu yol, Organize Sanayi Bölgesi ve şehir merkezi arasındaki trafik kalabalığını rahatlatacak olmasının yanı sıra, sınır kapısının tır trafiğine açılmasında etken bir faktör olması açısından çok önemli.