Osman Durmuş'tan "Türkiye Nereye Gidiyor" Konferansı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Sekreteri Mustafa Terekli, Eski Sağlık Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un Kırklareli'ne gelerek ziyaretlerde bulunup, 'Türkiye Nereye Gidiyor' konulu Konferans vereceğini belirterek...

 


HABER MERKEZİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Sekreteri Mustafa Terekli, Eski Sağlık Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’un Kırklareli’ne gelerek ziyaretlerde bulunup, “Türkiye Nereye Gidiyor” konulu Konferans vereceğini belirterek şunları kaydetti:
“Eski Sağlık Bakanımız ve Kırıkkale Milletvekilimiz Osman Durmuş 09 Nisan 2010 Cuma günü saat 11.30’da ilimizde olacaklar. Merkez ilçede esnaflarımızı ziyaret ettikten sonra saat 14.00’te Üsküp Belde Teşkilatımızın açılış törenine katılacaklar. Merkez ilçeye dönecek olan Bakanımız Durmuş yine esnaf ziyaretlerinde bulunacak. Ardından saat 20.00’de Kırklareli Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan Konferansa katılacak.
İlimizde bir süredir devam eden konferanslara bir yenisi daha ekleyeceğiz. Grup Başkan Vekilimiz Mersin Milletvekili Sayın Mehmet Şandır’dan sonra şimdide Eski Sağlık Bakanı Kırıkkale Milletvekili Sayın Osman Durmuş 9 Nisan Cuma Günü akşamı Kırklareli Üniversitesi Konferans Salonu’nda saat 20.00’de “Türkiye Nereye Gidiyor” konulu bir konferans verecek.
Hatırlanacağı üzerine Sayın Sağlık Bakanımız Oktay Babuna olayında dünya üzerinde ücretsiz doku analizi yapan laboratuarlar varken, milyon dolarlık laboratuar faturalarına yüksek sesle itiraz ediyordu. Ayrıca alınan kanların stratejik olarak başka işlerde kullanılabileceğini söylüyordu. Kan vermek için sıraya giren kalabalık ve heyecan dinince fatura da ortaya çıktı. Kampanya boyunca 160 bin kişiden kan alınmıştı. Bunlardan 40 bini ile Türkiye’de, ilik bankasını oluşturdu. Geriye kalan 120 bin örnek ise yurtdışındaki laboratuarlarda “rehin” kaldı. Kampanya’da yaklaşık 5 milyon dolar toplanmıştı. Ancak borçlar dikkat çekiciydi. Sadece ABD’deki bir laboratuar 95 bin örneğin sonuçlarını vermek için 3.4 milyon dolarlık bir fatura çıkardı. Sağlık Bakanlığı faturayı ödemeyi reddetti.
Yakın zaman da ortaya atılan domuz gribi ile ilgili olarak da MHP Kırıkkale Milletvekili ve Eski Sağlık Bakanı Sayın Osman Durmuş, Türkiye'de Domuz Gribi konusunda paniğe de, aşıya da ihtiyaç olmadığını söylemiş, Türkiye’nin satın aldığı aşıların bazı yan etkiler taşıdığına işaret ederek, Türk insanını denek olarak kullanılacağını savunmuştu. Nitekim Domuz Gribi’nin ilaç firmalarının karlarını arttırmak için ortaya attıkları bir düzmece olduğu anlaşıldı.
Bunun gibi yüzlerce olayda Türk Milletinin menfaatlerini üstün tutarak sağlık konusunda attığı cesur adımlarla büyük hizmetler veren Bakanımız “Türkiye Nereye Gidiyor” adı altındaki konferansında ülkemizde oynanan oyunları gün yüzüne çıkartacaktır. Çarpıcı açıklamaların yapılacağı bu konferansa Sayın Kırklarelili Vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” (s)