"Oto galerileri il dışına çıkmazsa, yasal işlemlere başlamak zorunda kalacağız"

'Oto galerileri il dışına çıkmazsa, yasal işlemlere başlamak zorunda kalacağız'

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla Türkiye genelinde olduğu gibi Kırklareli’de de 2. el oto galerileri il dışına alınacak.

Konu ile ilgili olarak dün 2. el oto galeri temsilcileriyle bir toplantı düzenleyen Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, ilimiz Kofçaz Yolu üzerinde, Araç Muayene Istasyonu yanında bir alanın oto galeri sahiplerini tahsis edildiğini söyledi. Ancak galericiler bu teklife sıcak bakmadılar. Saat 10.30’da, Başkan Çağlayan’ın makamında gerçekleşen toplantıya; Zabıta Müdürü Uğur Tuncan ile Gelir Müdürü Remzi Yazman da katılım gösterdi.  “Bilindiği gibi Iç Işleri Bakanlığı tarafından ikinci el otomabil galericilerine ait iş yerlerinin il dışına taşınmasına yönelik bir kanun çıktı. Galerilerin il dışına çıkarılması için de belli bir süre verildi.

Bu süre 31 Mayıs 2009 tarihinde doluyor. Geçen yılın Haziran ayında bu konuyla ilgili olarak galeri sahiplerine; girişim ve tedbir içeren bir yazı göndermiştik. Yine de sizlerin yer bulamama olasılığını göz önünde bulundurarak, Belediye’nin uygun bir alanını oto galericilerine vermek üzere, Encümenimiz bir karar aldı. Geçtiğimiz hafta da bu yeri parselleyerek, çalışmamızı somutlaştırdık. Ileride traktörcülerin de bu alanı kullanacağını tahmin ederek, galeri sahiplerine 16 parsellik bir alan tahsis ettik. Bu alan; Kofçaz Yolu üzerinde, Araç Muayene Istasyonu’nun hemen yanında bulunuyor.

Şu an için kanunun ertelenmesi söz konusu görünmüyor. Zaten ben alınan bu kararın, doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Özellikle patlama tehlikesine karşı, oto-gazlı araçların yerleşim bölgelerinden uzak tutulması çok önemli.

 Dolayısıyla bu konuyu tartışıp, sonuçlandırmak durumundayız. Aksi takdirde, yasayı uygulayıp tüm galerileri mühürlememiz gerekiyor.”Zabıta Müdürü Uğur Tuncan da konunun ciddiyetini kısa bir açıklama ile tarif ettikten sonra, oto galeri sahipleri Başkan Çağlayan’a fikirlerini beyan ettiler.Oto galericiler, Belediye’nin tahsis ettiği bölgenin uygun olmadığını belirterek, özellikle Sanayi sitesi içerisindeki herhangi bir alanın kendileri için daha iyi olacağını söylediler.

Ancak Başkan Çağlayan, Sanayi Sitesi içerisinde inşaat yapılamayacağını, bu bölgenin Belediye açısından uygun olmadığını kaydetti.

Çeşitli önerilerin paylaşıldığı toplantıda, Karahıdır Mahallesi’nde bulunan “Dört bacak” anıtı yanındaki alana da sıcak bakıldı. Sonuç olarak; Oto galeri sahipleri ilk olarak Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ile görüşerek, hazine arazilerinden kendileri için bir tahsisin söz konusu olup olmadığını öğrenecekler.

 Bu arada Başkan Çağlayan, bu konunun bir an önce sonuca bağlanması gerektiğini hatırlatarak, 19. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin ardından Zabıta Müdürlüğü’nün yasal işlemlere başlamak zorunda kalacağını kaydetti.