OTOKUŞET TRENLE YURDA GİRİŞLER BAŞLADI

Yurt dışında çalışan işçilerin tatillerini geçirmek amacıyla Türkiye'ye gelişleri başladı. Otokuşet trenle 153 yolcu ve 90 araç, Edirne Garı'na geldi.

 

Yurt dışında çalışan işçilerin tatillerini geçirmek amacıyla Türkiye'ye gelişleri başladı. Otokuşet trenle 153 yolcu ve 90 araç, Edirne Garı'na geldi.
     Optima Firması Genel Müdür Yardımcısı Sibel Çağrı Hakgüder, Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışan gurbetçileri, 24 Nisanda Avusturya'nın Villach kentinden otomobilleriyle bindikleri otokuşet trenle Türkiye'ye getirdiklerini söyledi.
     Kapıkule Garı'nda 5 saat triptik kontrollerinde beklediklerini, bu nedenle yolcuların huzursuz olduğunu ifade eden Hakgüder, şöyle konuştu:
     ''Türkiye'ye gelene kadar hiçbir sorun yaşamadık. Fakat Türkiye'ye girdiğimizde yolcularımız 5 saatten fazla gümrük işlemlerini bekledi. Bu da bütün yolcuların keyfini kaçırdı. Ana vatana bu şekilde yorgun varmaları bizi de üzdü.''
     Gurbetçilerin, daha rahat olduğu için tren yolculuğunu tercih ettiklerini anlatan Hakgüder, yolcuların vagonlarda istediği gibi rahat hareket edebildiklerini bildirdi.
     Bu yıl karşılıklı 150 sefer yapmayı düşündüklerini belirten Hakgüder, ''1 kişinin trenle yolculuk fiyatı 126 avro, araç fiyatı ise 249 avro. Geçen yılki fiyatların aynısı, değişme olmadı'' dedi.
     Hakgüder, trenin son seferini, Edirne'den Villach'a 9 Kasımda yapacağını kaydetti.
    
     -GURBETÇİLER ŞİKAYETÇİ-
    
     Almanya'dan otokuşet trenle gelen Mehmet Çamuk ise hiçbir ülkenin gümrüğünde Kapıkule Gar Müdürlüğünde yaşadıkları problemi yaşamadıklarını belirtti.
     30 saatlik yolculuğun Kapıkule Garı'nda ''kabusa dönüştüğünü'' savunan Çamuk, ''Bizler hep aynı sıkıntıları çekiyoruz. Ana vatanımızda bu sorunlarla karşılaşmak bizi gerçekten çok üzüyor. Kapıkule Garı'nda yarım saatte bir kişinin gümrük işlemlerini yapıyorlar. Yetkililerden bu sorunu çözmelerini istiyoruz'' diye konuştu.
     Gurbetçi Öner Özcan ise yolculuklarının en yorucu kısmının Kapıkule Garı olduğunu söyledi.
     Gümrükteki işlemlerin bu kadar uzun sürmesine anlam veremediğini ifade eden Özcan, ''Yolculuğumuz burada bitmedi. Biz daha memlekete gideceğiz ama memlekete gidecek güç, derman kalmadı'' diye yakındı.
aa