"Özel eğitime destek ve önem veriliyor"

Edirne Valisi Mustafa Büyük; 'Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir döneminde olmadığı kadar, özel eğitime destek ve önem verilmektedir' dedi.

Otistik Çocukları Yaşatma Derneği Başkanı Hülya Akbulut ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, dernek hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Akbulut, özel eğitimde öğretmen açığının bulunduğunu, otistik çocukların eğitimlerini doğru bir şekilde tamamlayabilmeleri için öğretmen açığının giderilmesi konusunda Vali Büyük’den destek istediklerini belirtti.
Vali Mustafa Büyük de, Edirne'nin normal eğitimde çok iyi durumda olduğunu, özel eğitimde de Türkiye standartlarına ulaşmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Özel eğitimde bina, araç gereç konusunda iyi olduklarını ifade eden Vali Büyük, öğretmen sorununun yerel imkânlarla çözülmesinin zor olduğunu belirterek;
“Öğretmen açığını diğer öğretmenlerle gidermeye çalışıyoruz. Özel eğitime devletin çok ciddi desteği var. Özel eğitim alan çocukların toplam sayılarına bakıldığında, sayılar artma eğiliminde, azalma eğiliminde değil. O manada özel eğitim alan öğrenci sayısında düşme yok. Devletim ve hükümetim adına da gururla söyleyeyim Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir döneminde olmadığı kadar özel eğitime destek ve önem verilmektedir. Her yıl bu alanda ayrılan kaynaklar daha da artıyor. Daha fazla imkân verilmeye çalışılıyor” dedi.
Otistik çocukları kendisinin de çok önemsediğini vurgulayan Vali Büyük; “Ailelerin eğitim durumlarının biraz daha iyi olduğunu görüyoruz. Çocuklarının durumlarını iyi bilen, tanıyan ve özel ilgilenmesi gerektiğini bilen aileler. Sonra haklarını hukuklarını iyi bilen aileler. Demokratik hukuk devletinde yaşıyorsak, toplumun her ferdi, kişisi tüm haklarını istemeye, takip, talep etmeye ve alma durumundadır. Bundan hiç bir zaman rahatsızlık duymayız. Tam aksine, toplumun genelinin bu seviyeye gelmesi halinde herkes çok daha huzurlu, mutlu konuma gelir” dedi. (s)