Özel Ümit Gündüz Bakımevi ilk mezunlarını verdi

Miniklerin Mehter Takımı büyük ilgi gördü

Kırklareli merkez ilçede faaliyet gösteren Özel Ümit Gündüz Bakımevi ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu, öğrencilerin yaptığı gösterilerle velilerle birlikte paylaştı. Minik öğrencilerin Mehter Takımı büyük ilgi gördü. 
Kırklareli merkez ilçede faaliyet gösteren Özel Ümit Gündüz Bakımevi tarafından düzenlenen Yılsonu Programı 17 Haziran 2009 Çarşamba günü saat 17.30’da restore edilen Eski Vali Konağı Bahçesinde gerçekleştirildi. Burada düzenlenen programa; Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş, Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, İl Özel İdare Genel sekreteri Raif Kelep, Bakımevi yetkilileri, öğretmenleri, Gazetemiz Sahibi Elmas Cankurt, Yazı İşleri Müdürümüz Hacer Gökkaya ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Bakımevi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Çocuk bu günün yarını, yarının umududur. Dünyadaki en zor meslek; şüphesiz ki anne-baba olma, yani çocuk yetiştirme mesleğidir. Çocuğun dünyaya gelişinden itibaren sayısız fedakarlıklar yapan anne-babalar, o büyüdükçe ve dünyadaki her anne-baba gibi, gelecekte çocuğunu sağlıklı, mutlu, başarılı ve iyi birer insan olarak görmek isterler. Okul ise aynı güzel amaçları siz anne babalarla paylaşarak bu süreçle çocuğun ailesinden getirmiş olduğu özellikleri destekler ve kalıcı hale gelmesinde en büyük yardımcısı olur. Birçok çocuk he anne ve baba için bu sürecin başlangıcının adı kreş ve anaokuludur. Çocuk burada sosyal yaşama ilk adımını atar ve böylece eğitim adına tüm alanlarda hızlı bir gelişim içine girer.
Tüm okul öncesi eğitim kurumları gibi biz de 36-72 aylık çocukların eğitimleri ile ilgileniyoruz. Başarının temeli kâinatın keşfi ile başlar. Her çocuk bir kâinattır, keşfedilmeyi bekler felsefesiyle eğitimimizi ele alıyoruz. Bunu sağlayabilmek için okul öncesi eğitimi bölümünü başarıyla tamamlamış genç, cıvıl cıvıl, enerjik en önemlisi sevgi dolu öğretmenlerimizle çalışıyoruz.
Hepinizin bildiği gibi çok yeni bir kurum ama halkımızdan öylesine yoğun ilgi görüyoruz ki, hatta bu yüzden gelecek dönem için ön kayıtla çocuk kabulüne başladık bile. Bizde onların bu sıcak samimi arzularına cevap verebilmek için canla başla çalıştık, çalışacağız. Şu anda bahçesinde bulunduğumuz yeni binamızda daha rahat bir ortamda çocuklarımızla İngilizce, Bilgisayar gibi çağımızın olmazsa olmazı eğitimleri, ayrıca el becerileri geliştirecek özel el sanatları faaliyetlerinde bulunmayı ve her gün başkasıyla değil kendimizle yarışarak en güzele ulaşmayı hedefliyoruz. Ve biliyoruz ki sizler hep yanımızda, olup sevgi, saygı hoşgörü ile taçlanmış başarıdan başarıya koşan çocuklarımız için el ele vererek hep yeni ufuklara yelken açacağız. Ve bunu biliyoruz ki asıl yatırım insanları doğru davrandıracak bilgilere yapılan yatırımdır. Hayatta en değerli varlığımız olan evlatlarımız bizim geride bırakacağımız en kıymetli, en kalıcı miraslarımızdır.”
* “Okulöncesi Eğitim çok önemlidir”
Kırklareli’nin önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Okulöncesi Eğitimin zorunlu olarak uygulandığı iller arasında yer aldığını belirten Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, buna katkıda bulunanlara teşekkür ederek şunları kaydetti:
“Bugün burada geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın hazırladığı güzel programı izlemek üzere buradayız. Öncelikle bu mekanın eğitim ve öğretim hizmetinde kullanılabilmesi için gerekli çalışmayı yapan müteşebbis arkadaşlarıma ve onlara destek veren öğrenci velilerine teşekkür ediyorum. Bu mekan bilindiği gibi kaybolmaya yüz tutan bir bina halindeydi. Burasını Valili olarak onardık. Burayı eğitim, kültür, turizm faaliyetlerinde kullanmayı amaçladık. Bunun için burasını ihaleye çıkarttık. Birçok talipleri oldu bundan önceki taliplileri burasını restaurant olarak kullanmak istiyorlardı. Ancak bundan vazgeçtiler. Üçüncü ihalede burayı eğitim amacıyla kullanmak isteyen bir firma ihaleyi kazandı ve burada okulöncesi çocuklarımıza eğitim hizmeti vermek için güzel bir çalışma başlattı. Bu hizmetin öncelikle çocuklarımıza ve Kırklareli’mize yararlı olmasını diliyorum.
Okulöncesi eğitim gerçekten çok önemlidir. İlimizde diğer 31 il ile beraber Türkiye’de önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren Zorunlu Okulöncesi Eğitim uygulayan iller arasına girdi. Böyle kuruluşlarda zorunlu olan okulöncesi eğitim hizmetlerine bir başka açıdan bir ölçüde bizlere katkıda bulunmuş oluyorlar. Devletin omuzlaması gereken yükün bir bölümünü bu türden özel kuruluşlarımız üstlenmiş oluyor. Bu açıdan da burada verilecek olan hizmet önemli ve yararlıdır. Ben emeği geçen, bu hizmeti ilimize kazandırılmasında, yapılmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Burasının çocuklarımıza çok yararlı olmasını diliyorum.” 
* Minik öğrencilerin gösterileri izleyenleri büyüledi
Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı gösterilere geçildi. İlk olarak öğrenciler tarafından gösteri eşliğinde Arif Nihat Asya’nın  “Bayrak” Şiiri seslendirildi. Ardından minik öğrencilerin oluşturduğu Mehter Takımı sahne aldı. 10 dakika boyunca Osmanlı Orduları’nın Fethilerde düşmanlarını ürküttükleri Mehter Takımı minik öğrenciler tarafından başarı ile sahnelendi. Zeynep Damra Ulus tarafından “Anne” isimli şiir okundu. Minik öğrenciler tarafından Kedi Rondu sahnelendi. Arca İkizlerli tarafından “Arı” Şiiri okundu. Minikler tarafından Mantarlar Rondu sahnelendi. Büyüyünce Trafik polisi olmak isteyen Bilal Size “Polis” isimli şiirini okudu. “Kelebek” isimli şiiri Sıla Okkan okudu. Papatyalar Rondu’nun ardından Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin tarafından minik öğrencilere Yılsonu Karneleri verildi.  (s)