P.köy Belediye Başkanı Açıkel; "Amacımız, kaybolan panayır kültürünü gelecek kuşaklara aktarmaktır"

P.köy Belediye Başkanı Açıkel; 'Amacımız, kaybolan panayır kültürünü gelecek kuşaklara aktarmaktır'

Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali, dün gerçekleşen muhteşem bir açılışla başladı. Saat 14:30’da bando takımının coşkulu ritimleri ve gösterisiyle açılan panayır; saygı duruşu, Istiklal Marşı, açılış konuşmaları ve gelen mesajların okunmasıyla devam etti.

Tüm Trakya’ya hitap eden panayıra, protokol katılımı da yoğun oldu. Başta AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam olmak üzere; Babaeski Kaymakamı ve Pehlivanköy Kaymakam Vekili Mustafa Demir, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman, Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz, Büyükmandıra Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen, Sergen Belediye Başkanı Hasan Kaynar, Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, Inece Belediye Başkanı Ilyas Yılmam, Kırıkköy Belediye Başkanı Abdurrrahim Gürkan, Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı, Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan, Karahalil Belediye Başkanı Remzi Karayel, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Nihat Çalışkan ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman’ın iştirak ettiği Tarım Festivali’ne, bölgedeki birçok il ve ilçeden de vatandaşlar akın etti.

Halkoyunları ve Mehter Takımı’nın gösterisinden sonra, saat 16:30’da panayır açılış kurdelasını Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel birlikte kesti. Katılımcıların panayırı gezmesinin ardından, saat 17:00’da Hayvancılık Teşvik Yarışması ödül töreni gerçekleşti. Renkli dakikalara sahne olan ödül töreni sonrasında, Mehmetçik Parkı’nda tüm katılımcılara pilav ikramı yapıldı.

Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, gazetemize yapmış olduğu açıklamada panayırlarının 100. yılını kutlamış olmanın mutluluğu içersinde olduklarını belirterek; “100. yılımız, hepimize, tüm Trakya’ya hayırlı ve uğurlu olsun. Bizim panayırımız, artık bölgeye hitap eden bir festival niteliğine dönüşmüştür. Amaçlarımızdan birisi de, kaybolmaya yüz tutmuş panayır kültürünü, bu tarz renkli mücadelelerle gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Ilçemizin panayırı Osmanlı’dan bu yana devam eden bir konuma sahiptir. Bunun 100 yıl önce başladığına yönelik resmi evraklar da elimizde mevcuttur. Tüm Trakya halkını coşkulu panayırımıza bekliyoruz.” dedi.

Pehlivanköy Sonbahar Panayırı’nın ilk gecesindeyse, sahneye önce sevilen şarkıcı Banu çıktı. Vatandaşları, hareketli şarkılarıyla ortama iyice ısıtan Banu’nun sonrasında ise, Türk Pop Müziği’nin en sevilen şarkıcılarından Murat Başaran sahnedeydi. Romantik şarkılarıyla dinleyenleri mest ettiği konseriyle Başaran, dolu dolu repertuarıyla Pehlivanköy’de unutulmaz bir geceye imza attı. Panayır bugün de birçok etkinliğe ve farklı aktiviteye sahne olacak.