"Paça diktirmeye dahi terzi kalmayacak"

Kırklareli'nde 49 yıldır terzilik yapan İlyas Sarı 'Böyle giderse Kırklareli'nde paça diktirmeye dahi terzi kalmayacak' dedi.

Kırklareli Yeni Gürpınar Pasajında terzilik yapan İlyas Sarı meslek olarak çok kötü günler yaşadıklarının yanı sıra hiçbir terzinin yanında kalfa ya da çırak bulunmadığını belirterek mesleğin bitmek üzere olduğunu belirtti. 74 yaşında olan ve 49 yıldır terzilik yapan İlyas Sarı; “Ben 49 yıldır terzilik yapıyorum. Fakat son üç senedir durumumuz kötüye gidiyor. Piyasada bulunan ucuz Çin malları uygun fiyatta olduğu için vatandaşın ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Vatandaş kaliteden çok cebini düşünür hale geldi. Önceden takım elbiseler dikerken, şimdi sadece pantolon ve fermuar diker hale geldik. Bunun yanı sıra bugün Kırklareli’nde terzilik yapan kimsenin yanında çırak ya da kalfa çalışmıyor. Bu demek oluyor ki bu terzi nesli son nesil. Gün gelecek pantolon paçası diktirmeye dahi terzi bulunamayacak” dedi.

*“Emekliyim ama çalışmaya mecburum”

Bağ-Kur emeklisi olduğunu belirten terzi İlyas Sarı; “Bağ-Kur emeklisiyim. Fakat ekonomik durum ortada. Emekli olduktan sonra çalışmayı kimse istemez ama geçinmek için mecburum. Şuan aldığımız emekli maaşı çok az. Ben de geçinmek için çalışıyorum ama çalıştığım için maaşımdan bir miktar düşüyorlar. Her yeni gün, dünü aratır hale geldi. Yeni neslin işi çok zor” şeklinde konuştu”(ay)